Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell d'Eivissa posa en funcionament un servei d'orientació jurídica gratuïta sobre el dret a l'habitatge

tornar Imprimir

Façana Consell

El Consell d'Eivissa anuncia la posada en funcionament, a partir de la setmana vinent, de la primera mesura que es va acordar amb els Ajuntaments de l'illa per lluitar contra el gravíssim problema d'accés a l'habitatge: el servei d'orientació jurídica gratuïta.

Aquest servei s'oferirà amb atenció personalitzada a partir del pròxim dia 30 de maig, tots els dimarts i dijous, de 8.30 a 14 hores. Durant el mes d'agost l'horari serà els dimecres de 9 a 14 hores. Tots els interessats en ser atesos, poden demanar cita telefònica a partir del dilluns 29 de maig, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, al número: 686.350.616.

Inicialment, el servei s'oferirà a la primera planta de la seu del Consell, a l'espai que deixa lliure l'antiga OAC i on es situarà també l'IBAVI i el servei d'informació en matèria d'habitatge social.

Aquest servei d'orientació jurídica s'organitza i ofereix des del Consell d'Eivissa, actuant com a entitat supra-municipal a petició dels ajuntaments de l'illa, que van manifestar en una reunió del Consell d'Alcaldes la necessitat d'ajuda per fer front a l'emergència habitacional que pateix la ciutadania d'Eivissa. Aquesta assessoria estarà a la disposició de totes aquelles persones que tinguin problemes amb els seus contractes de lloguer, les seves hipoteques o qualsevol altra problemàtica relacionada amb el dret a l'habitatge. El servei estarà disponible per a tota la ciutadania, però serà d'especial ajuda per a les persones més vulnerables o en risc d'exclusió social.

"Es tracta d'un servei punter, que posa els drets de les persones més vulnerables com a prioritat d'aquest Consell, i que suposa complir tant el programa de govern com les peticions que ens van transmetre els municipis", ha explicat la consellera d'Habitatge del Consell d'Eivissa, Viviana de Sans

Per garantir la màxima qualitat i solvència d'aquest servei d'orientació jurídica, el Consell ha contactat amb els advocats voluntaris de la PAH Eivissa (Plataforma Afectats Hipoteca), que són els més especialitzats en dret a l'habitatge que exerceixen a l'illa, ja que s'han format durant anys col·laborant amb el gabinet estatal d'advocats voluntaris de la PAH, i oferint aquest mateix servei a centenars de famílies. Finalment, un d'aquests advocats, Eduard Clavell, ha acceptat l'oferta del Consell i serà qui inicialment prestarà aquest servei. Clavell, a més de col·laborar amb la PAH Eivissa, ha assessorat també a altres organitzacions socials i mediambientals a l'illa.

El Consell assumeix aquest servei mitjançant un contracte menor de sis mesos de duració per un import d'11.060 euros, a causa de la necessitat d'oferir aquest servei de manera immediata. A posteriori, està previst realitzar un expedient de licitació obert per garantir la seva continuïtat.

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es