Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

Exposición 'Eivissa en la història de la ràdio'

tornar Imprimir

Foto Exposición Ibiza en la historia de la radio

Mostra que es va realitzar en Sa Nostra Sala d'Eivissa i a Sant Josep de sa Talaia, al març de 2019.

L'historiador Antonio Viñarás, comissari de l'exposició 'Eivissa en la història de la ràdio', aprofità la mostra per a reivindicar a inventors espanyols i eivissencs que la història ha deixat de costat, com Julio Cervera, que va patentar aparells de ràdio abans que Marconi. La figura d'aquests pioners i el desenvolupament de la radiodifusió a l'illa es van poder conèixer més a fons en Sa Nostra Sala i en Can Jeroni.

L'elecció de Sant Josep per a coprotagonizar aquesta iniciativa no va ser casual, com va explicar Viñarás en la presentació. Aquesta localitat va tenir un paper clau en la història de la radiodifusió, ja que en 1902 es va dur a terme una de les primeres radiotransmisiones telegràfiques del món, entre el cap de la Nau a Xàbia i el Puig Pelat de Sant Josep.

La mostra 'Ibiza en la història de la ràdio' es completà amb l'exposició de peces d'època relacionades amb el món de la radiotelegrafia i la radiodifusió. Entre elles, destacaren una ràdio d'època nazi, un telègraf de campanya, llibres de la història de la ràdio -un d'ells de la biblioteca de Francisco Franco- emissores de ràdio o micròfons antics.

TOUR VIRTUAL 360º:


 

Web: http://www.conselldeivissa.es/portal/tourvirtual/index.html

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es