Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell d'Eivissa realitza aquest matí la Jornada Tècnica sobre el Dret a l'Habitatge amb la participació de divuit ponents

tornar Imprimir

300516 Jornada Tècnica sobre el Dret a l'Habitatge

Durant tot el matí d'avui, des de les 9 i fins a les 15 hores, la Sala d'Actes del Consell d'Eivissa acull la primera Jornada Tècnica sobre el Dret a l'Habitatge a l'illa d'Eivissa. Una jornada en la que està prevista la participació de fins a divuit ponents diferents, i en els que s'abordarà la problemàtica de l'habitatge tant des de la perspectiva social com turística, es proposaran línies d'actuació i es realitzaran taules rodones i de debat.

La jornada s'ha iniciat amb una introducció de la vicepresidenta primera i consellera d'Habitatge, Viviana de Sans, qui ha recordat que la manca d'habitatge té unes "conseqüències devastadores en la vida de moltíssimes persones" i que aquest és "un dels principals problemes socials que patim a Eivissa". Això no obstant, De Sans ha volgut mostrar-se optimista sobre la trobada d'una solució a aquest problema: "Jornades com aquesta serveixen perquè moltes persones i institucions implicades poguem posar propostes en comú per trobar una solució a aquest problema. Som conscients que el problema existeix, que és real i molt greu, i que és la nostra feina resoldre'l".

Per la seua banda, el president d'Eivissa, Vicent Torres, ha senyalat que la situació actual demostra que "els creixements urbanístics en aquesta illa no han estat equilibrats, no s'ha donat una resposta a les necessitats residencials, i constitueixen un fracàs de planificació i de control públic", i ha conclós que "és evident que ens estam equivocant, i que sense control públic ens podem veure abocats a greus crisis socials i econòmiques".

Torres ha demanat també "no criminalitzar l'activitat turística" com a possible responsable de la manca d'habitatge, i s'ha mostrat convençut que "sense indústria turística no hi hauria solució possible, hi hauria encara molts més problemes".

Finalment, la consellera balear de Presidència, Pilar Costa, ha explicat que el Govern Balear està preparant una nova Llei d'Habitatge i ha admés que aquest és un dels principals problemes que pateix l'illa, a causa de "la demanda brutal de vivenda que es produeix durant els mesos d'estiu, amb gent disposada a pagar el que sigui per tenir un pis durant els mesos d'estiu".

Eivissa, 30 de maig de 2016

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es