Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es
Icono Facebook twitter RSS
 

El Consell d'Eivissa inicia les obres de millora de la senyalització de l'E-20. Per primera vegada els cartells de la xarxa insular de carreteres indicaran el Patrimoni Mundial de Dalt Vila.

Volver Imprimir

180416 E-20

La consellera de Territori i Mobilitat, Pepa Marí, ha presentat l'inici de les obres de millora de la senyalització vertical de la carretera E-20, el segon cinturó de ronda d'Eivissa, que es faran a partir de dimecres 20 d'abril i que tendran una durada de dos mesos. Aquesta carretera, que en 2015 va ser traspassada pel Govern Balear al Consell d'Eivissa, té una senyalització "deficient", que provoca problemes d'orientació als conductors, molts dels quals són turistes, posant en perill la mateixa seguretat en el trànsit.

El Consell invertirà un total 732.760,48 euros en la instal·lació dels nous panells de senyalització direccional, entre d'altres, diversos pòrtics i banderoles, així com l'adequació dels sistemes de contenció de vehicles, a fi de millorar la comoditat i seguretat de les persones usuàries. Com ha explicat la consellera, les obres permetran una millor identificació dels accessos i sortides de la via i, per tant, "augmentar la seguretat, eficàcia i comoditat de la circulació". Les obres han estat adjudicades a l'empresa ACEINSA MOVILIDAD SA.

La nova senyalització de l'E-20 inclourà per primera vegada a la xarxa insular de carreteres les indicacions de Dalt Vila com a Patrimoni Mundial. A més, s'incorpora la nova nomenclatura de les carreteres d'Eivissa (la carretera d'Eivissa a Sant Antoni és i facilita l'orientació dels conductors).

Les obres es faran en dos fases: A partir de dimecres 20 d'abril i fins al mes de maig, les obres obligaran a tallar trams d'un carril de cada sentit de la circulació, evitant talls complets de la via. Durant la segona fase, que es farà en la primera quinzena de juny (dates exactes pendents de determinar), s'haurà de tallar l'E-20 per trams, ja que s'ha de procedir a la instal·lació dels nous pòrtics i banderoles a banda i banda de la carretera. Aquests treballs, que tendran una durada únicament de quatre nits, es faran sempre en horari nocturn. Els desviaments i rutes alternatives, que utilitzaran el primer cinturó de Vila, l'E-10, estaran perfectament senyalitzades.

La consellera ha explicat que, ateses les dates (primera quinzena de juny) i la possibilitat de desviar el trànsit per l'E-10, el tall de trams de l'E-20 durant quatre nits provocarà incidències mínimes en el trànsit. Pepa Marí ha remarcat que per al Consell d'Eivissa era important que la nova senyalització estigués a punt abans dels mesos de temporada turística alta, ja que millorarà enormement la comoditat i seguretat del trànsit en aquesta carretera.

Àudio declaracions de Pepa Marí.

Eivissa, 18 d'abril del 2016.

 

Descargar archivo

180416 E-20 DOC
Tipo de archivo: PDF | Tamaño: 1.408kb

Compartir:

Proponemos

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (España) · Teléfono: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es