Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El departament de Benestar Social del Consell d'Eivissa presenta un informe sobre les necessitats de l'atenció social a l'illa d'Eivissa

tornar Imprimir

300519 necessitats de l'atenció social

Aquest matí s'ha presentat l'informe que la conselleria de Benestar Social, Sanitat, Igualtat i relacions amb les entitats ha encarregat a Intress -Institut de Treball Social i Serveis Socials- per identificar els problemes, les demandes i les necessitats socials de la població d'Eivissa, amb l'objectiu d'orientar l'atenció i adequació dels serveis socials.

Per elaborar aquest informe s'han consultat les memòries dels diversos Serveis Socials de l'illa, totes les dades estadístiques, la informació provinent d'ajuntaments, Consell Insular i Govern Balear, i s'han realitzat entrevistes i visites a treballadors socials dels ajuntaments, així com dels responsables dels serveis socials del Consell i del Govern.

La consellera Benestar Social, Sanitat, Igualtat i relacions amb les entitats del Consell d'Eivissa, Lydia Jurado, s'ha mostrat molt satisfeta amb la qualitat de l'estudi, i ha senyalat que tota aquesta informació "serà la base per realitzar el Pla Estratègic de Serveis Socials de l'illa, que serà una guia perquè els següents governs puguin desenvolupar les estratègies de política social més convenients per a la ciutadania".

La principal conclusió de l'estudi és que el primer problema social que pateix l'illa d'Eivissa és el de l'habitatge. Així, es constata que els preus de lloguer i de compra s'han disparat i que els principals afectats són famílies monoparentals després d'una separació o divorci, dones víctimes de violència de gènere amb fills, persones migrades i treballadors amb feines temporals que no lis permeten fer front a les despeses del lloguer.

L'informe senyala també que resoldre el problema de l'habitatge significaria no només solucionar les necessitats d'una àmplia capa de la població, sinó a més alliberar recursos dels serveis socials que actualment es destinen a fer front a aquest problema -ajudes al lloguer, etc-.

Un altre aspecte que destaca l'estudi és la necessitat de posar en marxa un alberg de baixa o mitjana exigència, una demanada que està avalada pel nombrós col·lectiu de persones que viuen al carrer. També s'alerta del progressiu envelliment de la població eivissenca, el que provocarà que aviat l'atenció a la tercera i quarta edat -persones majors de 80 anys- es convertirà en una de les prioritats dels serveis socials.

Altres apunts que realitza aquest estudi és la necessitat d'incrementar la inversió en el Centre d'Atenció a les Drogodependències a causa de la demanda del servei; la creació d'un sistema d'informació comú entre totes les administracions dels recursos en serveis socials; i la necessitat de crear serveis de mediació cultural per evitar l'exclusió social dels col·lectius immigrants, entre altres consideracions.

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es