Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell d'Eivissa realitza més de 100 inspeccions a pisos turístics en un operatiu especial amb suport de la Guàrdia Civil

tornar Imprimir

140819 Pisos turistics

El Consell Insular d'Eivissa està realitzant un operatiu especial contra el lloguer turístic que, per primera vegada, compta amb la col·laboració i reforç de la Guàrdia Civil. El vicepresident primer i conseller de Lluita Contra el Intrusisme, Mariano Juan, ha explicat que es tracta d'un operatiu que s'ha desenvolupat al llarg de les tres últimes setmanes i que continuarà en els pròxims dies "amb el focus posat en els edificis en els que, presumptament, hi ha una gran proporció de lloguers turístics".

Així, al llarg d'aquests últims 20 dies, els inspectors del Consell acompanyats per agents de la Guàrdia Civil han inspeccionat edificis amb "intensa activitat turística" a Sant Josep, concretament a Platja d'en Bossa i a Cala de Bou, i en el cas del municipi d'Eivissa aquests operatius s'han desenvolupat, com és habitual, en col·laboració amb la Policia Local. Juan ha avançat que la Policia Nacional també s'incorporarà en breu a aquestes accions inspectores i ha agraït la implicació i disposició de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i de la policia municipal "en aquestes accions contra l'intrusisme en l'àmbit del lloguer turístic". Per a Juan seva participació "està facilitant la feina dels inspectors que solen tenir un dia a dia complicat, fins i tot amb amenaces d'agressions físiques i falta de col·laboració dels turistes i silenci d'alguns veïns".

"El dia a dia de la feina dels inspectors ha millorat", ha valorat Juan, "ja que la Guàrdia Civil identifica als qui entren i surten d'aquests allotjaments i l'important és fer servir noves vies com les suspensions provisionals, les mesures cautelars i, fins i tot seguir vies penals si n'hi ha, per la qual cosa era tan important tenir la col·laboració de la Guàrdia Civil".

El conseller de Lluita Contra el Intrusisme ha explicat que en les prop de tres setmanes d'operatiu especial, fins dimarts passat, s'han realitzat 105 inspeccions i hi ha 30 expedients oberts. "A partir d'aquí, s'iniciaran els tràmits sancionadors però són xifres provisionals, que poden augmentar, ja que l'operatiu segueix en marxa i en els pròxims dies els inspectors del Consell d'Eivissa juntament amb Guàrdia Civil, es desplaçaran a altres municipis".

Juan ha assenyalat que l'objectiu d'aquestes operacions és triple: d'una banda, iniciar els procediments sancionadors previstos en la Llei Turística, ja sigui per comercialitzar turísticament o usar aquests pisos amb caràcter turístic; suspendre els usos turístics d'aquests pisos, mitjançant precinte; i iniciar els procediments penals en el cas que n'hi hagués.

Mariano Juan ha conclòs assegurant que la tasca d'inspecció del Consell serà "constant i intensa, com un degoteig". "Si no ens obren la porta, tornarem a la tarda, i si no, l'endemà, fins que puguem desenvolupar la nostra acció inspectora" recordant que l'obstrucció a aquesta tasca també és sancionable i ha fet una crida als veïns d'aquests pisos a col·laborar amb els inspectors quan es personin, "pel bé de la convivència".

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es