Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell d'Eivissa demana la col·laboració ciutadana per combatre el fenomen del lloguer turístic irregular. Actualment s'anuncien a les plataformes d'Internet 2.305 habitatges turístics fora d'ordenació.

tornar Imprimir

230517 Tu tens la clau

El Consell d'Eivissa porta a terme la campanya contra el lloguer il·legal, que inclou accions a través d'informadors, una campanya de comunicació per persuadir d'aquestes pràctiques irregulars i demanar la col·laboració ciutadana per denunciar-les. Aquestes accions d'informació i comunicació se sumen a la tasca sancionadora dels inspectors del Departament de turisme, dins de la campanya d'inspecció turística 2017-2018 del Consell Insular.

El director insular de Turisme ha explicat que actualment hi ha un total de 3.028 anuncis de lloguers d'habitatges turístics de l'illa d'Eivissa, segons les dades de l'eina informàtica que utilitza el Departament per rastrejar els portals d'Internet. D'aquests, un total de 2.305 anuncis no publiquen, com és preceptiu, el número de registre d'Estada Turística. El director ha insistit que els anunciants han de fer públic el número, ja que en cas contrari poden ser sancionats, com estableix l'actual normativa turística.

Torres també ha explicat que els anuncis són gestionats per només 826 anunciants, als quals se'ls està localitzant telefònicament per indicar-los l'obligatorietat de publicar el número de registre.

També ha indicat que la xifra d'habitatges detectats en aquest inici de temporada turística s'han reduït més del 10% respecte al 2016, gràcies a les accions de conscienciació i a la pressió contra els infractors, ha afirmat el director insular.

La campanya també inclou l'acció, per primera vegada, d'informadors turístics, que contacten telefònicament i de manera presencial amb presidents de comunitats de vesins, per informar-los de les passes a seguir si volen denunciar lloguers irregulars i per detectar habitatges on s'estiguin realitzant aquestes pràctiques. A més, els informadors també realitzen una enquesta per conèixer l'abast del fenomen i els problemes que aquestes pràctiques il·legals provoquen als edificis residencials, com ha explicat Margarita Mora, representant de l'Institut Opinòmetre Balear, l'empresa contractada pel Consell d'Eivissa per realitzar el servei d'informació i enquestes sobre el lloguer turístic irregular.

Eivissa, 23 de maig de 2017

 

Descargar archivo

060717 Tu tens la clau PDF
Tipus d'arxiu: PDF | Grandària: 3.730kb

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es