Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

Arrenca l'edició més inclusiva de la Vuelta cicloturista a Ibiza Campagnolo

tornar Imprimir

091019 Vuelta Ibiza

La Vuelta cicloturista a Ibiza Campagnolo celebrarà aquest cap de setmana la seva dissetena edició amb una clara aposta pel ciclisme adaptat. La ronda per etapes eivissenca, que s'ha presentat oficialment aquest dimecres a la seu del Consell d'Eivissa, reunirà a les carreteres insulars als millors especialistes en ciclisme adaptat, amb el campió del món Ricardo Ten com a màxim exponent.

El conseller d'Esports i Joventut, Salvador Llosa, ha destacat el potencial que té la Vuelta cicloturista a Ibiza Campagnolo, que serà un dels esdeveniments esportius que entrarà en la llista de proves que la màxima institució insular pretén declarar d'interès turístic. "És un orgull presentar una nova edició d'una cita que reuneix mig miler de ciclistes i amb un nivell de satisfacció tan alt per part dels participants. Per a nosaltres és important potenciar i apostar per un tipus de turista que és respectuós amb el medi ambient, que vol conèixer l'illa i que distribueix el seu pressupost en l'oferta complementària", ha asseverat Salvador Llosa.

Per la seva banda, l'organitzador de la prova cicloesportiva, Juanjo Planells, ha posat en valor aquesta aposta pel ciclisme adaptat com a punta de llança d'aquesta edició. "És la primera vegada en la història que una volta per etapes aconsegueix reunir tants paraciclistas d'aquest nivell i palmarès. Són els màxims exponents en les seves modalitats i ens omple d'orgull poder comptar amb ells", ha declarat el president de Ibizasport. Així mateix, la principal cara coneguda entre el gran grup serà la del gallec Óscar Pereiro, guanyador del Tour de França en l'any 2006.

A més del valencià Ricardo Ten competiran en aquesta modalitat Jairo Ruiz, Rubén Tanco, Maurice Far Eckhard, Juan José Méndez, Josefa Benítez, Claudia Grau, Manuel Parrón, Jesús Mateu, David Alcaraz, Xavier Caballol i Rosana López. Els paraciclistas explicaran les seves vivències als alumnes de Secundària de l'institut Sa Serra i de Primària del col·legi públic Sant Antoni sota el lema 'Si tu pots, jo puc'.

Al costat dels principals patrocinadors David Ibáñez, director de Campagnolo Ibèrica, i Roberto de Lope, director de la discoteca Hi, hi han assistit representants de tots els ajuntaments de l'illa: José Ramón Martín (Sant Antoni), Santi Marí (Sant Joan), Jordi Salewski (Eivissa), Antoni Marí (Santa Eulària) i Vicent Xavier Roselló (Sant Josep).

La Vuelta cicloturista a Ibiza Campagnolo té un pressupost de 186.000 euros i en l'anterior edició va tenir un retorn de sis milions d'euros i un impacte mediàtic de cinc milions d'euros.

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es