Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell d'Eivissa dona suport a les empreses d'excursions marítimes perquè puguin operar en el port de la Savina

tornar Imprimir

051119 Excursions maritimes

El conseller d'Innovació, Transparència, Participació i Transports del Consell d'Eivissa, Javier Torres, ha mostrat el seu suport al fet que les empreses marítimes puguin operar en el port de la Savina. Així ho va comunicar ahir als empresaris eivissencs en una reunió mantenguda en la seu de la màxima institució insular per tractar el Decret del transport marítim en el qual està treballant el Govern balear.

"Cal destacar que aquestes petites empreses d'excursions arriben a donar servei a un 15% dels passatgers que van a Formentera en temporada alta i que l'únic que s'aconseguiria eliminant la possibilitat d'operar al port de la Savina seria que les navilieres absorbissin la gran majoria dels viatgers. No resoldria el suposat problema que tenen a Formentera i en generaria uns altres a Eivissa, com una situació de monopoli per part de les navilieres i un problema de trànsit a les carreteres, ja que els que ara surten de Santa Eulària, Sant Antoni o Platja d'en Bossa haurien de fer-ho exclusivament del port de Vila", ha declarat Torres, qui ha afegit que aquesta situació deixaria sense feina "centenars de famílies que ara mateix treballen en aquestes empreses locals". "Les empreses d'excursions tenen inversions parades per la incertesa que genera el decret de transport marítim", ha afegit el conseller.

Així mateix, Javier Torres també ha assenyalat que els turistes que viatgen a Formentera i que no pernocten a la pitiüsa sud "també deixen sous" i són potencials clients per al futur: "El que pot semblar una visita obligada a Formentera pot convertir-se en el futur en unes vacances amb una estada més llarga", ha dit. Per finalitzar, Torres ha insistit que no ha de legislar-se ad hoc "per a una situació concreta" i que tots els ports de Balears "han de tenir el mateix tracte independentment que es tenguin en compte les diferents circumstàncies de cada illa".

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es