Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

XVII Jornades de Cultura Popular de les Pitiüses

tornar Imprimir

280317 XVII Jornades de Cultura Popular de les Pitiüses

La dona, protagonista de les XVII Jornades de Cultura Popular de les Pitiüses

La dona serà la protagonista de les XVII Jornades de Cultura Popular de les Pitiüses, que se celebren de l'1 al 30 d'abril i que inclouen conferències i visites culturals. Les jornades estan organitzades per la Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d'Eivissa i Formentera, amb la col·laboració de Consell d'Eivissa, l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu, el Museu Etnogràfic d'Eivissa i el Museu Puget. Jornades "en favor de la difusió de la cultura popular", com han destacat David Ribas, conseller d'Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut del Consell d'Eivissa, i Maria Marí i Vicent Torres, presidenta i secretari, respectivament, de la Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d'Eivissa i Formentera.

"La figura de la dona sempre havia estat molt poc valorada i hi ha molt poca documentació sobre aquest tema", ha explicat la presidenta de la Federació. Tot el coneixement que aportin les jornades serà de gran utilitat, ja quedaran recollit en el llibre que se'n farà i que es presentarà a les jornades de 2018.

La dona a la indústria, al món rural, a l'educació o a l'art són alguns dels àmbits concrets que es tractaran durant les activitats previstes, amb les ponents, totes elles dones, Esperança Bonet, Rosa Vallès, Fanny Tur, Lina Sansano, Elena Ruiz i Catalina Marí.

Dins dels actes destaquen també les visites al Museu Puget i al Museu Etnogràfic, així com l'homenatge que es retrà a Vicent Ramon Escandell, Vicent 'Jordi', com a persona rellevant de la cultura popular.

Les conferències es faran a la sala d'actes de l'edifici de l'antic Consell Insular, c. de Bes, 9, Eivissa.

PROGRAMA DE LES XVII JORNADES DE CULTURAL POPULAR DE LES PITIÜSES

DISSABTE 1 D'ABRIL. A les 20.30 h conferència d'Esperança Bonet Roig i Rosa Vallès Costa, "Dones i indústria a Eivissa".

DIJOUS 6 D'ABRIL. A les 20.30 h conferència de Fanny Tur Riera, "La dona i l'educació".

DIVENDRES 7 D'ABRIL. A les 20.30 h conferència de Lina Sansano Costa, "El paper de la dona al món rural pitiús". A les 21.30 h homenatge a una persona rellevant de la cultura popular. Vicent Ramón Escandell, en Vicent 'Jordi'. Presentació del llibre de les XVI Jornades de Cultura Popular, Prohoms, homes bons.

DISSABTE 8 D'ABRIL. A les 10 h visita al Museu Puget amb Elena Ruiz, directora. "La mujer en la obra de Narcís Puget Viñas vista desde hoy, casi un siglo después".

DIJOUS 27 D'ABRIL. A les 20.30 h conferència de Catalina Marí Planells, "Oci a la natura per dones".

DIUMENGE 30 D'ABRIL. A les 10 h visita a l'exposició del Museu Etnogràfic d'Eivissa al Puig de Missa, "La dona al món rural pitiús, vista per Chico Prats". A les 12 h visita a Can Planetes i dinar de senalló als voltants del riu de Santa Eulària

Eivissa, 28 de març de 2017

Organitza: Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d'Eivissa i Formentera

Durada: des del 01 de abril fins el 30 de abril de 2017.

Adreça: C. de Bes, 9, Eivissa.

Lloc de celebració: Antic Consell Insular

 

Descargar archivo

280317 XVII Jornades de Cultura Popular de les Pitiüses PDF
Tipus d'arxiu: PDF | Grandària: 1.259kb

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es