Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

I Jornades de Gastronomia d'Eivissa i Formentera

tornar Imprimir

110417 I Jornades de Gastronomia d'Eivissa i Formentera

L'Acadèmia de Gastronomia d'Eivissa i Formentera, el Consell d'Eivissa, l'Ajuntament de Vila i PIMEEF restauració, col·laboren en I Jornades de Gastronomia d'Eivissa i Formentera que es desenvoluparan a Marina Botafoch, una experiència gastronòmica del 17 al 23 d'abril

Aquest matí s'han presentat les I Jornades de Gastronomia d'Eivissa i Formentera que es desenvoluparan al port esportiu de Marina Botafoch. A l'acte han assistit Marta Diaz, vicepresidenta del Consell; Glòria Corral, regidora de Comerç de l'ajuntament de Vila; Joan Riera, president de PIMEEF restauració; Pedro Matutes, president de l'Acadèmia de Gastronomia d'Eivissa i Formentera; José Roselló, director de Marina Botafoch; i Daniel de Busturia, secretari de l'acadèmia gastronòmica.

Les Jornades es desenvoluparan al llarg de la setmana de Pasqua, del dilluns 17 al 23 d'abril amb diverses vies d'actuació. Al llarg de la setmana, al migdia, 6 restaurants de la marina oferiran menús elaborats en col·laboració amb 14 xefs, de 13 restaurants de l'illa. Plats de cuina eivissenca tradicional, o actualitzacions de receptes de sempre. "Estem contents de poder realitzar aquestes jornades i de comptar amb la col·laboració públic privada. Vull mostrar el meu agraïment a les dues administracions implicades i el treball realitzat des de PIMEEF restauració", va assenyalar José Roselló.

Assignació de Xefs

Trattoria del Mar - xef Walter Lanzani

Xefs invitados:

Dies 17,18 i 19: CAN PAU - xef Jordi Pau

Dies 20, 21 i 22: CAN BERRI VELL - xef José Manuel Hernández 

Rest IT - xef Massimo  Larosa

Xefs invitados:

Dies 17,18: SA BRISA - xef Gonzalo Azagüez

Díes 19 i 20: CAN DOMO - xef Pau Barba

Dies 21 i 22: CAN ALFREDO - xef Catalina Riera y José Torres

Il Giardinetto - xef Marcelo Sainato

Xefs invitados:

Dies 17,18 i 19: ES XARCU - xef Ramón Vidal

Díes 19 i 20: BONDER & CO - xef Carlota Bonder 

Dies 20, 21 i 22: HOTEL PACHA - xef Iñigo Rodriguez

Café Sidney - xef Andreas Winkler

Xefs invitados:

Dies 17,18 i 19: SA NANSA - xef Pedro Tur

Dies 20, 21 i 22: GRAN HOTEL - xef Oscar Molina                       

Sushi Point - xef Bruno Collavino

Xefs invitados: 

Dies 17, 18 i 19: SES ESCOLES - xef Miguel LLabrés

Dies 20, 21 i 22: SA CALMA - xef Dimitar Sharron         

A Son de Mar - xef Arnau Sala

Xefs invitado:

Dies 17 a 22: ES VENTALL - xef José Miguel Bonet                    

El 23 d'Abril, al moll del port esportiu es realitzarà un mercat de producte local, on els productors podran vendre, deixar degustar o mostrar, el seu gènere. Sal, vins, olis, verdures, formatges, entre d'altres, ocuparan les carpes que s'instal·laran a aquest efecte. "Des de l'Acadèmia estem convençuts que la base que qualsevol gastronomia de qualitat passa per un la utilització d'un producte local i pel foment de la seva producció. I per a nosaltres el protagonisme d'aquests era inqüestionable", ha declarat Pedro Matutes. Divendres 21, el president de la Real Academia de Gastronomía de España, Rafael Ansón, acompanyarà i visitarà els restaurants en què s'estan realitzant les Jornades.

A més, han presentat un vídeo amb una recepta elaborada per Samantha Vallejo Nájera en què la popular xef ofereix una visió de l'elaboració del "Sofrit Pagès". Des de l'Acadèmia s'ha anunciat que estan a l'espera d'una altra elaborada per Albert Adrià i que estarà basada en unes postres eivissenques. Tots dos vídeos estan produïts per Marina Botafoch ja que tots dos cuiners l'han realitzat desinteressadament.

Durant la presentació han intervingut la vicepresidenta del Consell, Marta Diaz que ha agraït la col·laboració de totes les institucions i organismes, implicant-se en la promoció del producte local i ha recordat que d'aquesta manera es garanteix el manteniment i creixement de sectors econòmics com l'agricultura i la pesca.

Per la seva banda Gloria Corral, regidora de Comerç de Vila, també ha destacat el valor d'aquest tipus d'accions que aposten pel producte local i per la gastronomia com un valor en alça. I Joan Riera, president de PIMEEF restauració ha afegit que "està encantat de col·laborar amb l'Acadèmia de Gastronomia quan vaig entendre la seva tasca i el seu compromís amb el producte local i la gastronomia, encara que al principi vaig ser crític".

Per a finalitzar, José Roselló ha presentat una regata de vaixells clàssics que es complementaran amb les I Jornades Gastronòmiques de les Pitiüses, en què participaran al voltant d'un dotzena de vaixells, nou de diferents ports de la Mediterrània i tres del de Sant Antoni.

Durada: des del 17 de abril fins el 23 de abril de 2017.

 

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es