Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

Les fotografies eivissenques de Pere CatalÓ i Roca, protagonistes d'una exposiciˇ a Sa Punta des MolÝ

tornar Imprimir

110517 Pere CatalÓ i Roca

Aquest divendres 12 de maig a les 20 hores obrirÓ les seues portes l'exposiciˇ 'Viatges a Eivissa. Fotografies de Pere CatalÓ i Roca'. Es tracta d'una mostra organitzada per l'Arxiu d'Imatge i So del Consell Insular d'Eivissa, en colĚlaboraciˇ amb l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, i que recull un centenar d'imatges del fot˛graf catalÓ. La mostra es podrÓ veure a l'Espai Cultural de Sa Punta des MolÝ, a Sant Antoni, i romandrÓ oberta fins el dissabte 17 de juny, amb horari de 17 a 21 hores, de dimarts a dissabte.

Aquesta exposiciˇ neix del llibre que, amb el mateix tÝtol, va publicar l'any 2016 l'editorial MediterrÓnia Eivissa. Un volum que va ser documentat per l'historiador eivissenc Vicent MarÝ Costa, autor dels textos que acompanyen cada imatge, i amb un pr˛leg del seu fill Rafael CatalÓ i Dalmau.

Amb la publicaciˇ d'aquest llibre, l'Arxiu d'Imatge i So va arribar a un acord amb la famÝlia de Pere CatalÓ i Roca, per tal de poder obtenir el dip˛sit, d'aquest lot de fotografies en blanc i negre, corresponents a l'illa d'Eivissa, fruit dels dos viatges de Pere CatalÓ a les PitiŘses, el primer l'any 1948, i el segon entre 1950 i el 1951. Es tracta d'un lot de poc mÚs de 200 imatges d'aquells anys, corresponents a l'afany d'excursionisme cientÝfic de CatalÓ Roca, la majoria paisatges naturals, i tambÚ urbans i paisatges amb persones i escenes quotidianes.

En primer lloc, l'Arxiu d'imatge i So, va encarregar a un estudi professional l'escaneig dels antics negatius, la majoria d'ells plaques de vidre o alb˙mina a alta resoluciˇ amb un mÝnim de retoc i/o restauraciˇ d'imatges, allÝ on era imprescindible. Per aquesta exposiciˇ, s'han seleccionat un centenar d'imatges, en blanc i negre, en format de 40X50 cm.

Organitza: Arxiu d'Imatge i So del Consell Insular d'Eivissa

Durada: des del 12 de maig fins el 17 de juny de 2017.

Lloc de celebració: Espai Cultural de Sa Punta des MolÝ

 

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) TelŔfon: 971 19 59 00 Ě oac@conselldeivissa.es