Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

'Creences i supersticions' és el fil temàtic de la nova edició de les Jornades de Cultura Popular de les Pitiüses

tornar Imprimir

060318 Creencies i supersticions

Aquest dijous 8 de març s'iniciarà la divuitena edició de les Jornades de Cultura Popular de les Pitiüses que, com cada any, organitza la Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d'Eivissa i Formentera, amb la col·laboració del Consell d'Eivissa, l'Ajuntament de Sant Joan de Labritja i l'Institut d'Estudis Baleàrics. Les jornades han estat presentades avui en roda de premsa pel conseller d'Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut, David Ribas, i la coordinadora de les jornades i vicepresidenta de la Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d'Eivissa i Formentera, Edu Sánchez.

Enguany, les Jornades tenen com a fil conductor les creences i supersticions, temes als quals estaran dedicades les diverses conferències que es desenvoluparan entre aquest dijous 8 de març i el dissabte 24 de març. Així, la primera conferència serà sobre 'Màgia i superstició al món fenicio-púnic' i anirà a càrrec d'Ana Mesquida. La següent conferència serà divendres 9 de març, i Carmen Mesquida dissertarà sobre 'Màgia i religió al món romà'.

Dimecres 14 de març serà el torn de Francesc Xavier Torres Peters, qui parlarà de les 'Devocions a Eivissa (segles XIII-XVI)'. Dijous 15 la conferència serà d'Ángeles Martín Parilla i Francisca Riera Escandell sobre 'Sant Ciriac: tradició, història i arqueologia', i divendres 16 Àngel Navarro parlarà sobre 'La mort i la seua repercussió jurídica a les Pitiüses'. Finalment, la darrera setmana d'activitats s'iniciarà amb una conferència de Felip Cirer el dijous 22 sobre 'Supersticions en la cultura popular eivissenca', divendres 23 de març Susana Cardona parlarà de 'Supersticions i llegendes entorn de l'aigua i el foc'. Les jornades es clouran dissabte 24 de març amb una conferència d'Antonio Viñarás sobre 'Superstició i pensament màgic a Eivissa i Formentera'.

Al marge de les conferències, dissabte 10 de març es realitzarà una excursió guiada a la cova des Culleram, i que tindrà com a punt de trobada el Camp d'Aprenentatge a les 10 hores. Dissabte 24 de març, a més, al finalitzar la conferència es realitzarà un homenatge a Carmen i Toni Llucià per la seua contribució a la cultura popular pitiüsa, i es presentarà el llibre de les Jornades de Cultura Popular de l'any 2017.

Totes les conferències es realitzaran a la sala d'actes de l'edifici de l'antic Consell Insular (c. de Bes, 9, Eivissa). Les conferències començaran a les 20.30 hores i són gratuïtes.

Organitza: Consell Insular

Durada: des del 08 de març fins el 24 de març de 2018.

Preu: Gratuït

Adreça: c. de Bes, 9, Eivissa

Lloc de celebració: antic Consell Insular

 

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es