Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

51 restaurants de l'illa d'Eivissa participen en les jornades gastronòmiques de tardor

tornar Imprimir

291029 Programa Ibiza Sabors

La XIII edició de les jornades gastronòmiques Eivissa Sabor, que es desenvolupen des del 31 d'octubre fins al 5 de desembre i en què participen un total de 51 restaurants de tota l'illa. 

Els 51 restaurants participants ofereixen menús a 25 euros, amb vi de la terra a part, i una selecció de tapes a 7 euros, que inclouen una copa de vi de cellers locals. A més, aquest any, els restaurants inclouen un tast d'olis d'Eivissa a la taula, en una collita "històrica per a l'illa" ja que, per primera vegada, quatre marques comencen a envasar el seu producte amb la Indicació Geogràfica Protegida 'Oli d'Eivissa': Es tracta de Can Miquel Guasch, Olid'E (Oli Eivissenc des Trull de Sant Joan), Can Rich i Joan Benet.

En aquest marc, la III Ruta del Oleoturisme d'Eivissa serà un dels gastro-esdeveniments d'aquestes jornades: El dissabte 9 de novembre, els assistents podran tastar a l'almàssera de Sant Joan els olis frescos amb Indicació Geogràfica Protegida i també comprendre la importància del cultiu de l'olivar i de la producció d'oli a l'illa, de la mà de l'arqueòloga Glenda Graziani, les seves investigacions han constatat que al segle III aC ja existien a Eivissa 23 explotacions agrícoles que produïen entre 30.000 i 60.000 litres d'oli, fet de gran transcendència per a explicar l'activitat oleica a Espanya.

La ruta entre l'almàssera moderna i el trull antic permetrà als assistents gaudir de la XIV Festa de s'Oli a Es Trull de Can Pep de Sa Plana (Buscastell). Segons els experts, l'illa d'Eivissa és l'únic lloc del país on s'han conservat els trulls antics en funcionament i on avui dia es pot veure el tot el procés, exactament igual que fa un segle.

Les jornades de tardor permeten també un viatge a través de la història, els sabors i els records. Una altra oportunitat única serà el III Taller de Cuina Tradicional, que se celebra el dissabte 2 de novembre a Can Planetes, antiga casa pagesa amb un molí d'origen medieval, que acull el Centre d'Interpretació del Riu de Santa Eulària. En aquest marc, el taller de postres de Nadal tindrà com a protagonista a l'ametlla, un altre producte emblemàtic, al costat de mestres de la cuina eivissenca: Catalina Riera, del restaurant Ca n'Alfredo, explicarà com es prepara la salsa de Nadal. Per la seva banda, María Marí, de Can Serra, i Antonia Torres, de Can Cova Camp, mostraran com s'elabora el 'bescuit' que acompanya la salsa de Nadal. Finalment, Maria Ribas, de Can Corda, explicarà una recepta antiga de torró 'pagès', que s'ha transmès a través de diverses generacions a Sant Josep.

Monuments de la Eivissa antiga, com Can Planetes o el 'trull', al costat de productes de temporada, com l'ametlla o l'oli, i plats tradicionals d'aquesta època de l'any, com les postres de Nadal, converteixen Eivissa és un destí gastronòmic puixant i singular. També la recuperació de productes que havien desaparegut, gràcies a l'esforç d'una nova generació d'agricultors. És el cas del 'or vermell' d'Eivissa, el safrà, producte estrella a la visita a la finca de Can Joan Fornet, on Toni Tur ho recol·lecta, a més de conrear hortalisses de temporada. Aquesta visita serà el diumenge 17 de novembre, de 16.30 a 18 hores.

En època de matances, la sobrassada, una altra joia gastronòmica local, serà el fil conductor d'un recorregut paisatgístic i cultural que inclourà des de la granja fins al taller d'Es Cucó on es fabrica de forma artesanal aquest producte. Un màxim de 25 persones podran participar a la visita, elaboració i degustació, amb inscripció prèvia, el dissabte 23 de novembre.

Entre els productes únics per la seva qualitat i sabor es troba també el formatge Ses Cabretes. El divendres 6 de desembre, un màxim de 15 persones podran viure l'experiència diària de Fina Prats i Pilar González, per recuperar el gust del formatge que s'elaborava de forma artesanal a les cases de l'illa, amb llet de cabra i quall vegetal.

Totes aquestes activitats són gratuïtes i tenen un aforament màxim, marcades pel lloc on es desenvolupa cada un dels esdeveniments. És imprescindible inscriure's i confirmar plaça a través del correu electrònic ibizasabor@gmail.com o mitjançant el telèfon 626 90 47 28.

Més informació a http://www.ibizasabor.es/

Durada: des del 31 de octubre fins el 05 de desembre de 2019.

 

Descargar archivo

291019 Eivissa Sabors
Tipus d'arxiu: PDF |

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es