Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

La música basca protagonitza aquest cap de setmana el Festival Folk 2019

tornar Imprimir

051119 Folk

Aquest divendres, 8 de novembre, comencen tres intensos dies de música amb el Festival Folk 2019, que enguany reuneix a tres bandes basques: Korrontzi, que actua el divendres 8, Bidai, que actua el dissabte 9, i Kalakan, que actua el diumenge dia 10. Tots els concerts seran a les 20.30 h a l'Auditori del Centre Sociocultural de Cas Serres i el preu de les entrades és de 8 € anticipada fins dotze hores abans i 12 € a taquilla (oberta dues hores abans de la funció fins deu minuts abans de començar). Venda d'entrades en línia: conselleivissa.escenaonline.es. També hi ha abonament: per la compra de les entrades per a dos (2) espectacles diferents amb venda anticipada: 11,20 euros.

Korrontzi, format el 2004, fusiona els sons ancestrals i tradicionals de la música folk del País Basc amb sons més contemporanis. Porta sis àlbums publicats al llarg dels seus dotze anys als escenaris. Durant aquest temps, Korrontzi ha viatjat amb la seua cultura, llengua, dansa i música per tot el món, visitant diferents països i festivals com ara els EUA, Romania, Cap Verd, Irlanda, el Brasil, Malàisia, Grècia, Itàlia, Portugal... Han estat guardonats amb premis i mencions com els 'World Music Charts 2014', 'World Music Charts 2015' o 'Millor Banda Europea, Eurofolk.

Bidaia, que acaba de treure el seu quart disc, representa una sorprenent combinació entre Mixel Ducau, basc des de moltes generacions, cantant, compositor i poliinstrumentista, i Caroline Phillips, californiana d'origen grecoiranià, cantant, compositora i samfoinista. Junts han creat una música original arrelada a les tradicions, amb una instrumentació original (samfoina, albokes, guitarra folk open tuning, clarinet de bambú) i una rítmica contundent (a voltes quasi rock).

El trio Kalakan es dediquen a inscriure en el present la modernitat de la seua cultura mil·lenària, oferint un repertori amb cançons del segle XV fins a avui en dia, junt amb les seues pròpies composicions. Utilitzen, junt amb les seues veus i els seus tambors, instruments tradicionals, des de fa segles, com ara: txlaparta, txirula, tobera, pandero, xilintx ... i un harmònium de l'Índia.

Es demana puntualitat, ja que l'aforament és limitat. Una vegada començat l'espectacle ja no es podrà accedir a l'auditori.

Més informació: tel. 680 104 856 (de dilluns a divendres de 10.00 h a 15.00 h).

Durada: des del 08 de novembre fins el 10 de novembre de 2019.

Lloc de celebració: Auditori de Cas Serres

 

Descargar archivo

051119 Festival Folk
Tipus d'arxiu: PDF |

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es