Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell d'Eivissa celebrarà el Dia de la Dona amb un programa d'activitats per a tota la família des de l'1 de març fins al 29 d'abril

tornar Imprimir

260220 Dia de la Dona 2020

La consellera de Benestar Social, Carolina Escandell, i la directora de l'Oficina de la Dona, Tonyi Ferrer, han presentat aquest matí les activitats especials que organitza el Consell d'Eivissa amb motiu del Dia Internacional de la Dona que es celebra el proper 8 de març. Com a novetat, enguany la institució ha apostat per fer un calendari "ampli, de propostes per a tota la família, que arribin a tots els grups d'edat i que combreguin al major nombre de gent possible", en comptes d'un sol acte central com s'havia fet fins ara, segons ha explicat la consellera Escandell.

En aquest sentit, el calendari d'activitats s'enceta aquest diumenge dia 1 amb una jornada de futbol per la Igualtat realitzada a les instal·lacions esportives municipals de Sant Joan de Labritja, en col·laboració amb la Penya Independent. El dia 5 s'inaugurarà a Sa Nostra Sala l'exposició 'La condició femenina a través dels llibres de text i lectura (1830-1970)' on també el dia 6 de març hi haurà un col·loqui sobre 'La dona al teatre'. El dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona, l'acte central serà una obra de teatre gratuïta (fins a completar aforament) a l'auditori de Cas Serres: 'El marinero' de Fernando Pessoa, dirigida per Chris Martos i amb Ana Vide, Barbara Hermosilla i Julia Marí, acompanyades per la violoncel·lista Raquel Quiroga.

Els actes continuaran la setmana del 16 al 20 de març amb un calendari de conta contes, a càrrec d'Encarna de las Heras a tots els municipis, en el que, segons Tonyi Ferrer, "s'han buscat contes i històries populars de tota la vida, que ja tenien un important component igualitari, i s'han adaptat a situacions més modernes, per donar-los vigència i ensenyar amb exemples pràctics models d'igualtat als més petits".

Finalment, els dies 23 i 24 d'abril es celebrarà la jornada "Professions Igualitàries" a la que s'ha convidat a tots els instituts d'Eivissa, dirigida a alumnes de quart d'ESO, en el que treballadores de professions històricament masculinitzades i homes que treballen a professions històricament feminitzades, donaran la seva visió i experiència.

La consellera Escandell ha assenyalat que les polítiques d'igualtat que es duran a terme des del Consell d'Eivissa enguany i tota la legislatura consistiran en accions dirigides especialment als més joves i els seus referents (educadors, entrenadors, terapeutes, etc) "perquè s'està veient que als més joves s'estan relativitzant i normalitzant comportaments definits com a 'micromachismes' que generacions anteriors ja tenen instaurat que són inacceptables". Com a exemple Escandell ha explicat que hi ha al·lotes de 14-18 anys que li donen les claus d'accés al seu mòbil o xarxes socials al seu nuvi. "És important que els hi expliquem que això no és afecte, que és control, i que és un comportament allunyat del que és la igualtat i el respecte".

Durada: des del 01 de març fins el 29 de abril de 2020.

 

Descargar archivo

260220 Programa Dia de la Dona
Tipus d'arxiu: PDF |

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es