Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell d'Eivissa ofereix un cicle de xerrades sobre educar en valors en l'esport en edat escolar

tornar Imprimir

Façana Consell

Aquest divendres 28 de febrer a les 19 hores, al saló de plens del Consell d'Eivissa, i el dissabte 29 de febrer a les 11 hores al Centre Cultural Cervantes a Sant Antoni, acullen les primeres xerrades dins el cicle de conferències organitzat pel Consell d'Eivissa, Departament d'Esports i Joventut, secció Esport Escolar, dins el 'Pla de Formació Esportiva en Edat Escolar 2020'. Es tracta del col·loqui "A qui li toca educar en valors a l'Esport en edat escolar", a càrrec de la doctora María José Torres Planells. En aquestes ponències es promociona l'esport com a escenari ideal per a l'educació en valors i també es remarca la idea que l'esport no educa per si mateix, sinó que ha d'anar acompanyat per la intenció educativa de tots els implicats en l'esport en edat escolar . L'esport suposa un valuós instrument per educar en valors tan necessaris per a la vida com són la confiança en un mateix, el treball en equip, el respecte cap a un mateix i cap als altres, la cohesió de grup, etc. No obstant això si no té intencionalitat educativa per part de tots els implicats en l'esport de base, l'efecte formatiu de l'esport s'esvaeix. És important especialment en els primers nivells esportius educar en valors a partir de l'esport, utilitzant-lo com a mitjà per educar.

Torres Planells assenyala que per tots és sabut els beneficis de l'esport en edat escolar, ja que promociona un oci actiu i saludable; prevé el sedentarisme i l'obesitat infantil, ajuda en el seu procés de socialització i a promoure la integració social, suposa una bona "vàlvula d'escapament" i esplai; així com a instaurar hàbits i estils de vida saludables.

La primera part de les xerrades organitzades per aquest cap de setmana serà expositiva a càrrec de la doctora Mª José Torres Planells, mentre que en la segona part es planteja una taula rodona on destacats convidats com Tolo Darder, Joan Tur, Raúl Riera, Gonzalo Sainz Pardo, Vicent Ramón i Julián Pardo, aprofundeixen en les qüestions plantejades en la primera part i on es contextualitzen a la realitat eivissenca.

Després d'aquestes dues xerrades de divendres 28 i dissabte 29 de febrer, el Departament d'Esports i Joventut del Consell Insular d'Eivissa té previst també les següents xerrades per a aquest any 2020:

"Pautes de nutrició para los joves Esportistes", a càrrec de Sonia Torres Abascal

Divendres, 13 de març a Sant Josep de sa Talaia, a les 19.00 h., i dissabte 14 de març a Santa Eulària des Riu, a les 11.00 h.

"La gestió del temps: una necessitat per als esportistes"

Divendres, 27 de març a Santa Eulària des Riu, a les 19.00 h., i el dissabte 28 de març a Eivissa, a les 11.00 h.

"La importància de la motivació dels esportistes pèls entrenadors"

Divendres, 24 d'abril a Sant Antoni de Portmany, a les 19.00 h., i el dissabte 25 d'abril a les 11.00 h.

"El paper de pares i mares en la formació esportiva dels jovens esportistes"

Divendres, 15 de maig a Eivissa, a les 19.00 h., i el dissabte 16 maig a Sant Josep de sa Talaia, a les 11.00 h.

Durada: des del 28 de febrer fins el 16 de maig de 2020.

 

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es