Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

Les Jornades de Cultura Popular de les Pitiüses dediquen la seva XX edició a la Mar

tornar Imprimir

020320 Jornades de Cultura Popular

El proper dijous 5 de març arranca l'edició número XX de les Jornades de Cultura Popular de les Pitiüses, que organitza la Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d'Eivissa amb la col·laboració del Consell Insular d'Eivissa i d'altres entitats com l'Institut d'Estudis Baleàrics i, enguany també, de la Confraria de Pescadors d'Eivissa. Com és costum, les 8 conferències que integren el programa es celebran entre dijous 5 i dijous 6 de març a les 20.30 hores al Saló d'Actes de l'Escola de Turisme d'Eivissa, situada al carrer Bes, enguany sota el títol "De la Mar cap a la Mar". Divendres 27 es farà l'homenatge a persones rellevants de la cultura popular, mèrit per qui enguany s'ha triat a Toni Marí, Rota, en un acte en què es presentarà el llibre de les XIX Jornades de Cultura Popular titulat Les joies del nostre Patrimoni Natural.

En la presentació que ha tingut lloc aquest matí a la seu del Consell Insular d'Eivissa i de la que han participat la consellera de Cultura i Patrimoni, Sara Ramon, i la coordinadora d'aquestes jornades Edu Sánchez, la consellera n'ha destacat "el valor d'aquests anys 20 anys de feina de la Federació de Colles de Ball i Cultura Popular per la salvaguarda, investigació i difusió de la Cultura Popular. Aquesta feina és molt important i molt d'agrair ja que, a més, acaba amb l'edició d'un llibre que queda com una aportació a la societat". Ramón ha explicat que "enguany el tema del patrimoni marítim és de molta actualitat, ja que a més de parlar de vessants de patrimoni i naturalesa, es parlarà d'assumptes que ocupen la nostra agenda com la crisi climàtica o els residus a la mar". La consellera ha posat en relleu la figura de Toni Marí, Rota, recordant que el Consell d'Eivissa l'ha reconegut recentment amb el premi Vuit d'Agost.

Per la seva banda Sánchez ha explicat que "el títol d'aquesta jornada respon a que no estam retornant a la mar tot allò que la mar ens ha aportat durant la nostra història. Amb aquest esperit hem volgut recollir el testimoni de diversos experts perquè ens expliquin quina és la situació real de la nostra mar Mediterrània". Sánchez ha reconegut que aquesta edició XX és "especial", recuperant testimonis com el de Marcus Heinrich o Toni Tur, Sendic, així com altres personalitats que participen per primer cop com na Flor Dell'Agnolo o n'Aniol Esteban, de la Fundació Marilles que farà públic per primer cop un informe titulat "La mar balear com a refernt mundial de la conservació marina". A més, a més, per primer cop la persona a qui se li ret homenatge pronunciarà una conferència, en aquest cas divendres a les 21.30 amb el títol 'Camins de la Mar'.

La cloenda tindrà lloc el dissabte 28 de març davant la Confraria de Pescadors d'Eivissa, a partir de les 12 del migdia a on es celebrarà una ballada popular i un dinar de senalló per complimentar les Jornades Obertes de la Confraria de Pescadors.

Durada: des del 05 de març fins el 28 de març de 2020.

 

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es