Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

Primera reunió de l'Executiu: El Consell d'Eivissa prioritza la recuperació dels serveis públics

tornar Imprimir

150717 Consell Executiu

Eivissa, 17 de juliol de 2015

El nou Consell Executiu del Consell d'Eivissa ha mantengut aquest matí la reunió de constitució, amb els consellers i les conselleres que el conformen, que han establert el divendres com a dia per a la seua reunió setmanal. El president del Consell d'Eivissa, Vicent Torres, acompanyat de la vicepresidenta primera i coportaveu de l'Executiu, Viviana de Sans, han ofert un roda de premsa informativa en finalitzar aquesta primera reunió on han detallat els acords presos i els assumptes tractats.

El president ha informat que els diferents departaments han realitzat una primera anàlisi de la situació en què es troba el Consell d'Eivissa, quant als serveis que presta a la ciutadania, estat d'execució de les inversions i necessitats que s'han trobat. Així, com han detallat tant el president com la vicepresidenta, l'objectiu del nou govern és la "recuperació dels serveis públics" i "posar a funcionar" la institució, ateses les mancances en departaments com el de Turisme, que ja ha assumit la competència de promoció malgrat que no s'havia avançat en l'estructuració de les noves funcions.

Vicent Torres, que és també titular del Departament de Turisme, ha informat que s'ha començat a treballar en la substitució del personal de baixa a l'Oficina d'Informació Turística, realitzar un seguiment de les pròximes accions en promoció, la més important de les quals és la pròxima World Travel Market de Londres, les gestions per a la renovació del conveni Slow Breaks, que finalitza aquest 2015, i altres assumptes com la necessitat d'elaborar el pla de gestió de modernització, que abastarà un total de 3.300 establiments turístics, o l'adaptació dels diferents reglaments a les actuals normatives.

El president també ha informat dels contactes que ha mantengut amb el conseller balear de Medi Ambient en relació a l'incendi de Sant Miquel, del qual ha dit que "encara no està controlat, però s'espera que al llarg del dia, potser a la tarda, ja ho estigui". Ara mateix hi ha 2 brigades de l'IBANAT, Bombers d'Eivissa i un helicòpter treballant a la zona.

Per la seva banda, la vicepresidenta primera, Viviana de Sans, ha anunciat que cada conseller està preparant un informe detallat amb totes les mancances de personal que pateix cada departament, i que dificulten una adequada gestió de totes les competències. La portaveu del govern insular ha assenyalat que durant últims quatre anys el Consell ha reduït en un 9% les despeses en personal, passant aquesta despesa de 28,4 a 25,9 milions d'euros.

"Hem detectat una manca important de personal", ha explicat De Sans, qui ha explicat que les retallades han afectat àrees particularment sensibles com els serveis socials.

Per contra, la portaveu ha recordat que durant els últims quatre anys la despesa financera del Consell -és a dir, el que es paga en interessos als bancs- ha estat de 2.732.769 euros, i que el Consell també ha decidit amortitzar anticipadament pagaments per valor de 13.401.169 euros. "S'ha donat prioritat a pagar als bancs abans que atendre a les persones, i això s'ha fet a costa de l'atenció sociosanitària i de la gent en risc d'exclusió social" ha dit de Sans.

Respecte als acords del Consell Executiu, s'ha donat compte de dos acords que venien iniciats per l'anterior executiu i als quals s'ha donat continuïtat. Són els següents:

ACORD D'APROVACIÓ DE L'EXPEDIENT DE CONTRACTACIÓ PER A L'ADJUDICACIÓ DEL SERVEI DE VIGILÀNCIA I PROTECCIÓ DE DIFERENTS EDIFICIS DEL CONSELL D'EIVISSA

El Consell Executiu ha acordat l'aprovació de l'expedient de contractació per a l'adjudicació del servei de vigilància i protecció de la seu del Consell Insular d'Eivissa, el poliesportiu insular sa Blanca Dona i Piscines des Raspallar, el Centre de Menors de sa Coma i el compleix socio-sanitari de Cas Serres (edifici de serveis sociales i l'hospital residència assistida de Cas Serres).
S'aprova una despesa per un import total de 542.752,80 euros durant els dels següents exercicis:

Any Total (IVA inclòs)
2015 743,50 €
2016 271.376,40 €
2017 270.632,90 €

ACORD D'APROVACIÓ D'UNA SUBVENCIÓ DIRECTA A L'ASOCIACIÓN DE AMIGOS DE LA ÓPERA DE IBIZA PER A LA REALITZACIÓ DEL IX FESTIVAL D'ÒPERA D'EIVISSA 2015

El Consell d'Eivissa ha acordat l'aprovació de la concessió d'una ajuda econòmica del Consell Insular d'Eivissa a l'Asociación de Amigos de la Ópera de Ibiza, amb una aportació màxima de 30.000 € per a la realització del IX Festival Internacional de Música d'Eivissa 2015, amb la representació de l'obra El murciélago, de Johann Strauss (fill), els dies 7, 9, 11 i 13 de setembre al Palau de Congressos d'Eivissa, a Santa Eulària des Riu.

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es