Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

La mar serà protagonista del III Fòrum de Gastronomia de la Mediterrània, que se celebra al Club Nàutic de Sant Antoni el 14 de maig

tornar Imprimir

Façana Consell

La mar d'Eivissa i els seus productes seran els grans protagonistes del III Fòrum de Gastronomia de la Mediterrània, que se celebrarà el dilluns 14 de maig en el marc de les jornades gastronòmiques #EivissaSabor18. Aquesta és la raó que el Consell Insular d'Eivissa hagi triat per a l'ocasió un entorn privilegiat i intensament vinculat a la mar, com és el Club Nàutic Sant Antoni. Ángel León, el "xef de la mar", oferirà algunes de les seves elaboracions més sorprenents. A ell s'hi sumaran altres cuiners de gran prestigi d'Eivissa i de fora i, per tercer any consecutiu, un mercat de productors locals.

El III Fòrum de Gastronomia de la Mediterrània se celebrarà així amb vistes a la badia de Portmany i als illots de Ponent. El Consell d'Eivissa ha considerat que es tracta d'un entorn ideal, ja que la trobada atorgarà un especial protagonisme al món de la mar i a la posidònia. L'esdeveniment, obert al públic i gratuït, forma part del programa d'activitats de les jornades #EivissaSabor18, que organitzen el Consell Insular i FECOEV, en col·laboració amb la PIMEEF Restauració.

Aquest any, el programa de l'esdeveniment compta amb Ángel León, més conegut com el "xef de la mar". Dirigeix els fogons del restaurant Aponiente (3 estrelles Michelin), a Cadis, i està considerat el xef més revolucionari i innovador d'Europa en l'actualitat, pel seu treball d'investigació vinculat al món marí. El seu 'cochinillo de mar', elaborat amb morena, de pell cruixent i l'estil del 'cochinillo' segovià, va ser el més comentat en la passada edició de 'Madrid Fusión', però també és famós per introduir el plàncton en la gastronomia o portar la bioluminescència de determinades espècies submarines als seus plats.

En l'esdeveniment també seran protagonistes un important cartell de xefs d'Eivissa, que prepararan davant del públic receptes tradicionals i plats contemporanis, sempre amb el producte de l'illa com a eix principal. Estaran acompanyats de diferents representants del sector primari, com ara els pescadors de la marca Peix Nostrum, que ja van tenir un paper protagonista en l'última edició del certamen Madrid Fusión.

El Fòrum incorporarà per tercer any consecutiu un mercat de productors d'Eivissa destinat a que els xef pitiüsos i altres assistents coneguin en profunditat els aliments i begudes més destacats que es generen a l'illa. Seran els mateixos productes que majoritàriament s'utilitzaran per cuinar tant els xef locals com els forans.

La presentació de l'esdeveniment anirà novament a càrrec de dos dels majors especialistes en gastronomia del nostre país: José Carlos Capel, president del certamen Madrid Fusión i crític d'El País, i Julia Pérez Lozano, crítica gastronòmica de diferents mitjans. Tots dos són fundadors del portal Gastroactitud.com i membres de la Reial Acadèmia de Gastronomia. A l'esdeveniment també hi assistiran al voltant de 25 periodistes especialitzats en gastronomia de mitjans nacionals i també internacionals.

L'objectiu del Fòrum Professional de Gastronomia de la Mediterrània és reivindicar la cultura, les tradicions i els costums d'Eivissa a través de la gastronomia, alhora que donar a conèixer la seva rica biodiversitat, la varietat de productes autòctons i potenciar l'illa com destinació turística gastronòmic que també aposta per la sostenibilitat.

L'esdeveniment s'organitza amb la col·laboració del Club Nàutic Sant Antoni i l'empresa de maquinària, climatització i fred industrial Can Fred. Constitueix el congrés anual de referència a l'illa d'Eivissa, que concentra en un sol dia i en un únic lloc, a xefs, productors, sabors i totes les novetats del sector de la gastronomia.

Eivissa, 4 de maig de 2018

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es