Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El conseller balear de Treball Iago Negueruela presenta a Eivissa el Pla de Lluita contra l'Explotació Laboral

tornar Imprimir

150811 Visita conseller Iago Negueruela

Eivissa, 11 d'agost de 2015

El conseller balear de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha presentat avui a Eivissa el Pla de Lluita Contra l'Explotació Laboral. Negueruela s'ha reunit amb representants sindicals i patronals de l'illa (CCOO, UGT, CAEB i PIMEEF) a qui ha explicat els detalls d'aquest pla. El conseller també ha mantingut una trobada amb el president del Consell d'Eivissa, Vicent Torres, la vicepresidenta primera i consellera de Treball i Formació, Viviana de Sans, i la vicepresidenta segona i consellera de Comerç i Indústria, Marta Díaz, amb qui han parlat sobre projectes formatius i de creació de feina a l'illa.

A Eivissa el Pla de Lluita contra l'Explotació Laboral es posarà en funcionament el dia 17 d'agost i es perllongarà fins a finals de setembre. En total, participaran 8 inspectors i estan programades un mínim de 325 actuacions inspeccionadores tant a Eivissa com a Formentera. "No volem treballadors pobres, és necessari que qualsevol treballador tingui el salari garantit per arribar a final de mes i que pugui conciliar la vida familiar" ha declarat el conseller Negueruela, qui ha assegurat que cal "garantir unes condicions de feina dignes, i per això calen plans com els que presentem avui".

El conseller també s'ha mostrat convençut que l'anunci d'aquest pla "tindrà un efecte disuasori i, per ell mateix, s'evitarà la proliferació de males pràctiques i les situacions d'explotació laboral".

Per la seva banda, el president del Consell d'Eivissa, Vicent Torres, ha emfatitzat la necessitat de coordinar les funcions inspectores del Consell i el Govern, i ha donat suport al Pla de la conselleria per "acabar amb l'actual situació de descontrol que estem patint i evitar que aquest descontrol ens acabi guanyant".

Durant la reunió amb les conselleres de Treball i Formació, i de Comerç i Indústria, Negueruela ha presentat l'iniciativa d'establir una línia d'ajudes a Escoles Taller destinades a persones majors de 45 anys i a col·lectius socialment vulnerables. Durant la trobada també s'ha estudiat el projecte de la nova Escola d'Hosteleria i dels projectes de formació laboral que es volen instal·lar al recinte de Sa Coma.

Aquesta tarda continuaran les reunions, amb trobades amb representants de la federació Hotelera, transportistes i el sindicat USO.

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es