Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell d'Eivissa presenta la marca "Sabors d'Eivissa" per a la sobrassada.

tornar Imprimir

051115 Sabors

El president d'Eivissa, Vicent Torres, el conseller de Medi Ambient, Habitatge i Medi Rural i Marí, Miquel Vericad, i representants de l'Associació de Carnissers de la PIMEEF, l'Associació de Restauració de la PIMEEF, han presentat avui, en un acte a l'Agroturisme Can Lluc de Sant Rafel, la inclusió de la sobrassada dins de la marca Sabors d'Eivissa. Un segell de qualitat per a un dels productes "emblemàtics" de la gastronomia tradicional eivissenca, com ha dit el president, i que ja disposa d'un reglament per tal que els productors interessats s'hi puguin sumar.

Els carnissers que ja s'han inscrit a la marca són Can Ros, de sa Carroca, Es Cucó, de Sant Agustí i Companatge, de Santa Gertrudis.

Els objectius de la marca "Sabors d'Eivissa" són fomentar i diferenciar en el comerç els productes del camp i de la mar tradicionals de la illa d'Eivissa que conservin les característiques sensorials i els processos d'elaboració originals, i promocionar el seu coneixement vinculat a la gastronomia d'Eivissa i com a atractiu turístic, tant per respondre a la demanda de la població i com dels nostres visitants a l'hora de facilitar la identificació dels productes autèntics d'Eivissa. Sabors d'Eivissa ja s'ha desenvolupat per a dos productes estrella: la llagosta, llançada amb èxit el passat estiu, i ara per a la sobrassada d'Eivissa.

La sobrassada ha d'estar elaborada de forma tradicional a partir de porcs criats a Eivissa, i alimentats abans del sacrifici principalment a partir de cereals i garroves com a factor de qualitat que aporten les característiques de la carn. La sobrassada així obtinguda és fidel a les característiques de la sobrassada típica, i nutricionalment constitueix una font de proteïnes amb un contingut mínim que triplica el nivell mínim exigit per la normativa nacional de sobrassada, al mateix temps que redueix el contingut màxim de greix en un 24%.

Més enllà d'un producte alimentari tradicional, imprescindible com a companatge del pa, la sobrassada d'Eivissa i la matança estan vinculats a l'acte social més important en l'entorn rural amb una vessant festiva molt marcada, amb una component gastronòmica molt rica i diversa: gerret escabetxat, bunyols, frita de polp o de calamar, frita de matances i per acabar a la nit amb l'arròs de matances.

La sobrassada d'Eivissa també té molt d'hospitalitat i és el producte que s'ofereix a les visites a les cases pageses, junt amb l'inseparable vi pagès. És per això que la sobrassada d'Eivissa és un símbol de la nostra gastronomia i de les nostres tradicions, i és el desig del Consell d'Eivissa que continuï així per molts d'anys.

Eivissa, 5 de novembre de 2015

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es