Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

La Comissió de Diputacions Provincials, Cabildos i Consells Insulars es reuneix a Eivissa i s'afegeix a la petició perquè el Govern Espanyol flexibilitzi el sostre de despesa de les entitats locals

tornar Imprimir

200417 FEMP

Aquest matí s'ha reunit a la seu del Consell Insular d'Eivissa la Comissió de Diputacions Provincials, Cabildos i Consells Insulars de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). La reunió ha estat presidida per Francisco Javier Iglesias -president de la diputació de Salamanca- i pel president del Consell Insular d'Eivissa, Vicent Torres, que ha exercit d'amfitrió de l'acte.

En aquesta trobada, la Comissió ha decidit adherir-se a la resolució que va aprovar la Junta de Govern de la FEMP el passat dia 6 d'abril, en la qual s'insta al Govern espanyol a que permeti a les Entitats Locals reinvertir el seu superàvit en qualsevol iniciativa que considerin oportuna per millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans sense haver de generar nous ingressos per la mateixa quantia. És a dir, es reclama que el Govern permeti augmentar el sostre de despesa de les Entitats Locals, amb l'únic límit de no posar en risc la seva estabilitat pressupostària.

"Les Entitades Locals hem estat administracions responsables i proactives en defensa de l'equilibri pressupostari" ha explicat el president accidental de la Comissió, Francisco Javier Iglesias, en roda de premsa, per la qual cosa ha sol·licitat que "ara que ha canviat el context econòmic, ha arribat el moment de flexibilitzar el sostre de despesa, especialment en aquelles administracions que tenen els comptes sanejats".

Per la seva banda, el president del Consell d'Eivissa, Vicent Torres, ha explicat que "el deure les administracions locals és oferir bons serveis a la ciutadania, i ara que tornem a tenir sous en el banc, és el moment de poder utilitzar aquest superavit en benefici de la ciutadania". Torres ha recordat que el Consell d'Eivissa és una entitat econòmicament sanejada, ha compartit plenament la necessitat de poder flexibilitzar el sostre de despesa, i s'ha felicitat per l'ampli consens assolit a l'interior de la FEMP en aquest tema: "És important aconseguir aquesta unió per defensar els interessos comuns de les Entitats Locals".

El president d'Eivissa també ha agraït a la FEMP l'itinerància de les reunions de les seues Comissions, el que ha permet que aquesta s'hagi pogut realitzar a Eivissa.

Durant la reunió d'avui, la Comissió també s'ha decidit impulsar un Banc d'Experiències i Bones Pràctiques entre les Entitats Locals, i s'ha aprovat que els dies 22 i 23 de juny se celebri a Osca el Congrés de Despoblament 2017.

Galeria d'imatges

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es