Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El cantautor Ismael Serrano, cap de cartell del festival Nits de Tànit 2017

tornar Imprimir

Façana Consell

Aquest matí s'ha presentat la nova edició de Nits de Tànit, el festival cultural organitzat pel departament d'Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut del Consell d'Eivissa que, durant els mesos d'estiu, ofereix una variada programació d'actuacions musicals.

Enguany, el Nits de Tànit consistirà en cinc concerts que es desenvoluparan entre els dies 24 de juny i 26 d'agost, i que tindrà com a nom més conegut el del cantautor madrileny Ismael Serrano, que actuarà el proper dia 26 d'agost. "Hem enfocat la programació amb la voluntat d'oferir un ventall de músiques del món, amb actuacions de molta qualitat que ens portaran les músiques d'indrets com Cap Verd, Escandinàvia o Galícia, o que ens rescataran amb una visió contemporània la música sefardí ", ha explicat el conseller David Ribas.

Així, el primer concert serà el 24 de juny i anirà a càrrec de la cantant Ana Alcaide, qui presentarà el seu espectacle 'Leyenda', un projecte musical i escènic inspirat en llegendes de dones ancestrals que explora la força del que és femení amb una mirada actual.

El 22 de juliol serà el torn de la cantant Uxía, coneguda com "la veu de l'Atlàntic", és considerada la gran dama de la música gallega i una de les seues millors ambaixadores. Nominada als Premis Goya 2017 a la millor cançó, ha renovat la música tradicional gallega connectant-la amb cultures atlàntiques, mesclant els alalàs amb mornes, fados i ritmes brasilers.

Continuant amb la connexió atlàntica, el 23 de juliol actuarà la cantant de Cap Verd Elida Almeida. Tot i la seua joventut (va néixer l'any 1993) i només dos discs, ja està considerada com la gran nova veu de la música capverdiana. La seua proposta està basada en melodies folk accentuades pels ritmes de l'illa de Santiago, que és on va néixer. Les seues cançons toquen estils com el batuque, la funana i la morna, i destaquen pels subtils arranjaments del guitarrista Hernani Almeida.

El 26 d'agost actuarà el grup danès Dreamer's Circus, que compendien el folk escandinau arribant a un relat que es podria definir de folk de cambra. La música que ofereixen és d'una exquisida sonoritat, fet que els permet viatjar (i fer-nos a tots participants del seu viatge), alliberats de càrregues i travessant paisatges obertament bells.

Finalment, el 26 d'agost es posarà la cloenda al festival amb l'actuació del cantautor madrileny Ismael Serrano. Immers a la gira de presentació del seu nomé disc, 'La llamada', Serrano fa una aturada a Eivissa, lloc que ja ha visitat anteriorment. Vint-i-un anys després de l'edició del seu primer disc, Serrano és probablement el nom més rellevant de la seua generació de cantautors o, almenys, el qui ha aconseguit un major reconeixement i un públic més fidel. A Eivissa presentarà els seus nous temes i, evidentment, els seus clàssics.

Aquestes cinc actuacions tenen un cost conjunt de 51.500 euros en concepte de caixets.

Tots els concerts es celebraran al recinte exterior de l'antiga Comandància Militar i actual seu de l'extensió Universitària de la UIB a Eivissa i s'iniciaran a les 22 hores. El preu de les entrades dels concerts és de 20 euros anticipada i 25 euros a taquilla dos hores abans de la funció. Servei gratuït d'autobús a les 20 hores, 20.30 hores, 21 hores i 21.30 hores.

Us adjuntem un document amb més informació sobre els artistes participants.

Tall de veu David Ribas

 

Descargar archivo

190517 Nits de Tànit 2017
Tipus d'arxiu: PDF | Grandària: 124kb

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es