Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell d'Eivissa s'afegeix a la Declaració institucional relativa a l'acollida de persones refugiades

tornar Imprimir

190617 Declaració institucional

La presidenta en funcions del Consell d'Eivissa, Viviana de Sans, en representació de l'equip de Govern del Consell Insular, ha llegit aquest matí una Declaració institucional relativa al procés d'acollida de persones refugiades. Aquesta declaració és el text al qual avui donaran suport el Govern Balear, els diversos consells insulars de les Balears, així com els ajuntaments, entitats i plataformes cíviques agrupades a la Plataforma 'Les Balears Acollim'.

En aquesta Declaració, que el Consell d'Eivissa assumeix, es manifesta la "preocupació, malestar i frustració per l'incompliment del Govern de l'Estat referent als compromisos adquirits amb la Unió Europea" pel que fa a l'acolliment de persones refugiades, ja que tan sols s'ha donat asil a un 7% de les 17.337 persones que hauria d'haver acollit. Per tant, s'exigeix al Govern de l'Estat que "garanteixi el dret d'asil i l'establiment de rutes legals i segures, perquè cap persona no hagi d'arriscar la seva vida en viatges perillosos i posant-se en mans de xarxes de tràfic de persones per cercar refugi", i que "doni una resposta adient i digna a la magnitud del drama al qual estan exposades milers de persones".

Finalment, el Consell d'Eivissa ens compromet a continuar treballant conjuntament per consolidar els recursos necessaris que facilitin la integració de les persones refugiades a les Illes Balears, explorant totes les mesures possibles per aconseguir aquests recursos i cobrir les necessitats en l'àmbit de la salut, l'educació, l'habitatge, els serveis socials i l'ocupació.

Tall de veu Viviana de Sans

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es