Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell d'Eivissa renova la flota dels bombers amb un vehicle autoescala que ha comportat una inversió de 715.000 euros

tornar Imprimir

051017 Autoescala

Aquest matí s'ha presentat el nou vehicle autoescala que ha adquirit el Consell Insular d'Eivissa per al Parc de Bombers de l'illa. El camió de bombers en qüestió és un vehicle autoescala de 30 metres -és a dir, que l'escala de rescat assoleix una alçada de 30 metres- i de 8,25 metres de llargària. El cost total d'aquest vehicle ha estat de 715.332,64 euros, IVA inclòs.

L'adquisició d'aquest vehicle dona resposta a les necessitats dels professionals del Parc de Bombers d'Eivissa ja que l'actual vehicle autoescala del Servei d'Extinció d'Incendis i Salvament va ser fabricat l'any 1987 i, causa de la seva antiguitat, té continus problemes de desgast i avaries. L'objectiu és anar substituint els vehicles que han esgotat la seva vida útil per altres moderns, el que comporta una millora en la prestació del servei que s'ofereix.

El nou vehicle ha estat presentat pel conseller de Medi Ambient, Miquel Vericad, i el cap de bombers d'Eivissa, Miquel Sevilla, qui ha detallat les característiques del vehicle. El conseller Vericad ha destacat especialment que es tracta d'un vehicle compacte i fàcil de maniobrar: "Té només una llargària de 8,25 metres, el que permet arribar a zones urbanes amb carrers estrets i en punts de difícil accés, cosa que amb el vehicle antic era impossible. A més, incorpora tota la nova tecnologia dels camions de bombers més moderns. És exactament el que necessitàvem".

El vehicle compta amb una escala de cinc trams, l'últim del qual és articulat, a més de tenir una cistella amb capacitat per a quatre persones. La cistella també inclou un suport per a llitera per transportar ferits, i amb una càrrega útil de 200 kilograms.

Us adjuntem també un informe detallat amb les característiques tècniques del vehicle.

Tall de veu Vericad

Galeria d'imatges

 

Descargar archivo

051017 Autoescala PDF
Tipus d'arxiu: PDF |

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es