Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Grup Leader presenta un estudi sobre la viabilitat de la implantació de l'energia solar a cooperatives agràries i escorxadors

tornar Imprimir

110118 Agricultura

Aquest matí, el Grup Leader d'Eivissa i Formentera ha presentat un estudi de viabilitat que ha desenvolupat per facilitar les instal·lacions de plaques fotovoltaiques a edificis agrícoles i ramaders. Aquest estudi s'ha realitzat amb la cooperació dels escorxadors d'Eivissa i Formentera, així com amb les cooperatives agràries de Sant Antoni, Santa Eulària i Agroeivissa.

L'estudi demostra que la viabilitat d'aquestes inversions: és factible instal·lar fins a 70 kWp d'energia solar fotovoltaica repartits entre els cinc centres col·laboradors, amb només una inversió total de 123.686 € . En el cas d'aplicar-se, reduiria el consum elèctric convencional en 119.568 kWh anuals a les Pitiüses, i reduint l'emissió de 112,6 tones de CO2. A més, aquests cinc centres podrien cobrir una mitjana del 37% del seu consum elèctric amb energia solar.

"Existeix un gran desconeixement respecte a l'energia solar, per això des del Grup Leader s'ha fet aquest estudi, demostrant que instal·lar fotovoltaiques és útil, fàcil i que la inversió es recupera ràpidament" ha explicat Inés Alomar, autora de l'estudi i experta en tecnologies i comunicació de la sostenibilitat, qui ha destacat la bona rebuda que ha tingut per part de les cooperatives agràries.

Per la seva banda, el conseller de Medi Ambient del Consell d'Eivissa, i president del Grup Leader a Eivissa i Formentera, Miquel Vericad, ha explicat que l'altra pota de la feina ha estat informar sobre les diferents ajudes i línies de subvenció a que es poden acollir aquells que facin inversions en energies netes: "Tot i que hi han subvencions, la realitat és que no es demanen. Per tant, hem volgut oferir una imatge objectiva de com es pot integrar l'energia solar fotovoltaica i dels beneficis que s'aconsegueixen; i dotar d'eines per a la contractació de la instal·lació amb garanties, donant confiança a la inversió".

Vericad ha recordat que actualment hi ha ajudes per part de la Direcció General d'Energia del Govern Balear, i que les instal·lacions agràries i ramaderes que apostin per les energies netes també poden optar a les ajudes del Pla de Desenvolupament Rural de la Unió Europa, que es gestionen a través de l'administració autonòmica. Pel que fa a l'Escorxador d'Eivissa, el conseller Vericad ha confirmat que ja ha presentat el projecte a la convocatòria de l'any 2017 de la Direcció General d'Energia del Govern per afavorir la instal·lació de plaques fotovoltaiques als terrats dels edificis públics.

Recordem que el Grup d'Acció Local per al Desenvolupament Rural i Pesquer d'Eivissa i Formentera és una associació conformada per entitats públiques i privades l'objecte de la qual és el desenvolupament rural i pesquer d'Eivissa i Formentera des d'un enfocament de desenvolupament humà sostenible. Per això, impulsa projectes d'àmbit agrari, mediambiental i social amb la participació y col·laboració dels agents del territori.

Tall de veu

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es