Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

Eivissa arriba a FITUR 2018 amb l'objectiu de mantenir el creixement d'un turisme de qualitat i sostenible en temporada mitjana i baixa, gràcies a la seua oferta esportiva, gastronòmica i cultural

tornar Imprimir

110118 Fitur

Eivissa serà present amb estand propi a la Fira Internacional de Turisme de Madrid (FITUR) del 17 al 21 de gener amb l'objectiu de mantenir el creixement d'un turisme de qualitat i sostenible en els mesos de temporada mitjana i baixa, seguint el ritme positiu dels últims anys. L'oferta esportiva, la gastronomia i els atractius culturals són els eixos de la promoció de l'illa, que faran el Consell d'Eivissa i els cinc ajuntaments. El president del Consell Insular i responsable del Departament de Turisme, Vicent Torres, encapçalarà la delegació eivissenca que farà la promoció d'Eivissa a FITUR. El Consell d'Eivissa comptarà amb la televisiva Laura Madrueño com a presentadora del calendari de proves esportives i promotora de l'illa com a destinació turística per a la pràctica esportiva.

El Consell d'Eivissa muntarà a FITUR un estand de similars característiques que el de l'any anterior: un total de 199 metres quadrats, repartits en diferents espais per a expositors, informació, reunions, zona de presentacions i sala de premsa. El pressupost de l'estand és de 79.434 euros, una quantitat lleugerament inferior als 83.824 euros que va costar el de l'any anterior.

L'agenda de presentacions i de reunions professionals inclou nombrosos actes organitzats pels ajuntaments i pel Consell d'Eivissa, en què l'illa mostrarà les seues propostes esportives, gastronòmiques i activitats culturals per atraure turistes durant tots els mesos de l'any, així com d'altres de gran interès per captar un visitant de qualitat i sostenible, com és tota l'oferta d'estil de vida saludable que s'agrupa a través del programa Eivissa és Wellness. A més, el Consell d'Eivissa donarà a conèixer el projecte de l'Escola d'Hoteleria, pensada per ser un referent europeu com a centre d'alt rendiment gastronòmic i culinari.

Per part dels ajuntaments, el de la ciutat d'Eivissa centra la seua promoció en el Patrimoni de la Humanitat, Eivissa Medieval, activitats com el Bloop Festival i donarà a conèixer iniciatives com una web en xinès i el seu posicionament com a destinació familiar.

Santa Eulària des Riu oferirà als visitants de l'estand d'Eivissa diferents actuacions per donar a conèixer el Festival de Teatre Familiar Barruguet, una de les seues propostes més destacades, juntament amb les festes dels pobles, algunes de tan importants com Anar a Maig.

Sant Josep de sa Talaia ha previst la presentació d'un llibre sobre el litoral del municipi. A més, faran especial atenció a la Fira de la Sal, que s'està consolidant com una de les activitats més atractives del calendari anual.

Sant Antoni de Portmany contínua amb la promoció de les seues iniciatives One to One i Small and Friendly, que ja es varen presentar a la World Travel Market de Londres. També farà promoció del certificat EMAS de totes les platges del municipi i que actualment es treballa amb la certificació ISO 17001 d'accessibilitat universal.

Sant Joan de Labritja presentarà a FITUR la certificació de les seues rutes de senderisme, que juntament amb l'oferta de turisme rural, la gastronomia i el paisatge, són els atractius que més atenció rebran a Madrid.

La primera presentació tindrà lloc el primer dia de FITUR, el dimecres 17 de gener pròxim, a les 12.00 hores a l'estand d'Eivissa i versarà sobre els esdeveniments esportius més importants que acollirà l'illa durant tot l'any, com l'Ibiza Marathon, la Ruta de la Sal, la Volta a Eivissa en Mountain Bike, l'Ibiza LD & HALF Triathlon i el Campionat Multiesport. La presentadora de televisió Laura Madrueño serà l'encarregada de realitzar la presentació, mostrant les infinites possibilitats de l'illa com a destí esportiu de primer ordre on gaudir practicant ciclisme, senderisme, submarinisme, vela, o caiac, entre d'altres. Seguidament a la presentació, a les 12.30 hores, es convidarà els assistents i visitants a una degustació de productes locals.

A la tarda, a les 15.00 hores, serà el torn de la presentació dels actes Culturals 2018 a Eivissa, un destí que convida el públic a participar en la seva àmplia programació d'esdeveniments que se celebren al llarg de tot l'any. Des de les celebracions més tradicionals, com les festes patronals en els diferents pobles de l'illa, la celebració de la "Fira de la Sal", que recrea com es recollia la sal manualment i que representa una indústria mil·lenària; fins als actes més innovadors, que abasten projectes musicals de tot tipus (com ara música clàssica, electrònica o jazz), gastronòmics, cinematogràfics i d'arts escèniques. Destaquen en aquesta última categoria, el festival "Sueños de Libertad", una trobada que farà gaudir als amants de la cultura on cada any es reforça el contingut artístic de la cita i que compta amb una primera jornada d'actuacions en format acústic i dues nits de concerts elèctrics, l'"Eivissa Medieval", on Dalt Vila, Patrimoni de la Humanitat, i el barri de la Marina, es transformen en un gran mercat medieval ple de mercaders, nobles, ballarines o joglars i el festival "Ibiza Light Festival", que també se celebra al barri de la Marina i el port d'Eivissa i es transformen en un món ple d'escultures i instal·lacions il·luminades i posades en escena.

La segona jornada de FITUR començarà amb l'acte "Illes Balears, Patrimoni Cultural i Natural", a l'estand de les Illes Balears, a les 10.30 hores, amb una presentació d'Eivissa com a destinació cultural, amb motiu de la declaració de l'any 2018 com "any Europeu del Patrimoni Cultural".

A continuació, a les 13.00 hores, tendrà lloc a l'estand d'Eivissa la Presentació de l'Escola d'Hoteleria d'Eivissa del Campus de sa Coma, un projecte estratègic dirigit a satisfer la demanda d'estudiants i professionals posant en valor la cultura gastronòmica eivissenca. Una degustació de cuina innovadora actuarà com a colofó final a aquest acte, que se celebrarà a les 13.30 hores. La presentació anirà a càrrec del president del Consell d'Eivissa, Vicent Torres, de la vicepresidenta del Govern de les Illes Balears i consellera de Turisme, Bel Busquets, i del conseller de Treball del Govern de les Illes Balears i president del Consell de direcció de l'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears, Iago Negueruela.

A la tarda, a les 16.00 hores al Pavelló 3, està convocada la presentació de l'Ibiza Gay Pride seguida d'una actuació. Es tracta d'una de les festes LGTB més importants en l'àmbit internacional i que converteix l'illa, any darrere any, en el centre neuràlgic del turisme més 'friendly', amenitzada amb atrevides i provocadores actuacions.

L'últim dia de FITUR per al sector professional es clausurarà amb la presentació sobre les jornades gastronòmiques de primavera Eivissa Sabor i el III Fòrum Professional de Gastronomia de la Mediterrània. Aquests esdeveniments gastronòmics de referència tornaran a reunir a Eivissa els millors xefs, comunicadors gastronòmics i especialistes, amb la col·laboració dels restaurants de l'illa més emblemàtics i posicionaran a la cuina eivissenca com un gran atractiu turístic per gaudir durant tot l'any. A més, a les 13.00 hores, es farà una degustació de cuina tradicional.

A més, entre les 15.00 hores i les 19.00, es realitzarà una demostració d'artesans eivissencs, que mostraran les seves creacions i els seus treballs.

Així mateix, durant els tres dies s'oferiran tastos d'oli de l'illa.

Eivissa, 11 de gener de 2017

 

Descargar archivo

110118 AGENDA FITUR 2018
Tipus d'arxiu: PDF |

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es