Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El president d'Eivissa exigeix al Govern de l'Estat "una llei urgent" que habiliti al Consell i als ajuntaments a disposar dels superàvits

tornar Imprimir

130218 FEMP

El president del Consell d'Eivissa, Vicent Torres, ha exigit avui al Govern de l'Estat "una llei urgent" que habiliti a les entitats locals a disposar dels superàvits sense les restriccions que actualment imposa. Aquest ha estat l'assumpte central que s'ha abordat a la Comissió de Diputacions, Cabildos i Consells de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), reunida avui a la seu de la Diputació de Pontevedra (Galícia) amb el president d'Eivissa com a representant dels consells insulars.

Davant l'actual situació per la falta de Pressupostos Generals de l'Estat, les entitats locals temen que el Govern de Madrid ni aprovi els comptes per al 2018 ni atengui les peticions de les entitats locals d'aixecar les regles del sostre de despesa. "Des de la FEMP no veim una voluntat de voler-ho fer, per part del ministre Cristóbal Montoro, però hi seguirem insistint", ha anunciat el president.

"Les entitats locals, tant ajuntaments com diputacions i administracions insulars duim tres anys complint amb els requisits de deute i de contenció de la despesa". Segons Torres, "no podem seguir mantenint l'actual situació", en que el "Govern de l'Estat no ens deixa gastar els sous que tenim als bancs per millorar els serveis que donam". Un situació que el president afirma que "ja comença a ser dramàtica".

A més de les restriccions a la despesa, la comissió de la FEMP també ha abordat els problemes que provoca la taxa de reposició de personal, que continua amb els mateixos condicionants de l'any anterior, que són "molt restrictius". Segons Vicent Torres, "les limitacions a la contractació de personal estan degradant els serveis públics d'una forma alarmant", perquè "ens veim incapaços d'atendre totes les competències amb les garanties de qualitat que mereix la ciutadania".

Pontevedra, 13 de febrer de 2018

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es