Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Festival Nits de Tanit 2018 constarà de cinc concerts i estrena un sistema de compra d'entrades online

tornar Imprimir

290618 Presentacio Nits

Aquest matí s'ha presentat una nova edició del 'Festival cultural Nits de Tanit. Músiques del Món', el cicle de concerts d'estiu que organitza el departament d'Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut del Consell d'Eivissa.

Enguany es celebraran cinc concerts de grups de diversos indrets com Síria, Polònia, Espanya, Algèria i Irlanda. Les actuacions s'iniciaran el dissabte 21 de juliol amb el concert de la cantant algeriana Souad Massi; continuaran l'11 d'agost amb el concert a càrrec dels siris Broukar i diumenge 12 d'agost amb l'actuació dels polonesos Kroke. La cantant valenciana Mara Aranda actuarà el 26 d'agost i el cicle acabarà el 2 de setembre amb el concert final dels irlandesos Dervish

Una de les novetats d'enguany és que les entrades es podran adquirir online a la pàgina vendaentrades.conselldeivissa.es . Les entrades tindran un preu de 10 euros a la venda anticipada, i de 15 euros i s'adquireixen a taquilla. A més, existeix la possibilitat d'adquirir un abonament per veure més d'un concert del Festival: així, haurà un abonament de 14 euros per la compra d'entrades per a dos espectacles diferents, i un de 26 euros per la compra d'entrades de quatre espectacles diferents.

"La plataforma de venda anticipada online ha suposat un esforç important per posar les coses molt més fàcils a tots aquells que estiguin interessats en adquirir les entrades" ha explicat el conseller d'Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut, David Ribas, qui també ha destacat el caràcter "plural d'un cartell en el que portem artistes vinguts d'arreu del món, una proposta musical agosarada, amb una qualitat contrastada i que mereixen ser descoberts i gaudits per tots aquells que estimen la música".

Com en anys anteriors, els espectacles es desenvoluparan al recinte exterior de la seu de la UIB a Eivissa, a l'antiga Comandància Militar -carrer del Calvari, 1, Eivissa-. Hi haurà servei d'autocar gratuït per assistir als concerts que sortirà del parquing dissuasori del Recinte Firal, i que farà aturada davant el Consell Insular i de davant el parc Reina Sofía a partir de les 20 hores i fins a les 22 hores.

Us facilitem un petit resum de la trajectòria de tots els artistes participants


SOUAD MASSI

El primer dels cinc concerts del Festival Nits de Tanit. Músiques del Món és a càrrec de la cantant algeriana Souad Massi.

Citada a vegades com una de les millors cantants del nord d'Àfrica, Souad Massi torna a realitzar gires amb una nova proposta juntament amb dos companys i amics a l'escenari: el percussionista Rabah Khalfa i el guitarrista Medlhi Dalil.

La reputació de Souad Massi es forja en una carrera en solitari des de fa 15 anys.

En aquest espectacle cantarà composicions del seu sisè àlbum El Mutakallinûm (Mestres de la paraula).


BROUKAR

El grup Broukar fou fundat al 2007a Damasc, Síria. El grup esta format per set artistes entre ells dos dervissos dansaires.

Junts tracten de recuperar l'autèntica música oriental amb tots els seus colors i matisos, i afavorir el renaixement del patrimoni musical d'Orient.

La ciutat de Damasc ha estat durant molt de temps un dels centres del món àrab per a la innovació cultural i artística i, especialment, en el camp de la música clàssica àrab.

El grup interpreta música tradicional àrab (cant i música instrumental), amb temes seculars i religiosos. De fet, el cant sufí prové del sufisme, una pràctica de l'Islam, i s'associa directament amb la dansa dels dervissos. Aquesta dansa es basa principalment en els moviments de rotació i de la mà en referència al nom de Déu.

KROKE

Tercer dels concerts que conformen el festival cultural Nits de Tanit. Músiques del Món. En aquesta ocasió, a càrrec del grup polonès Kroke.

Kroke és un grup instrumental del gènere de músiques del món. El nom de la banda en yiddish significa Cracòvia.

El grup fou fundat el 1992 per tres amics i graduats de l'Acadèmia de Música de Cracòvia. Al començament se'ls associava amb la música klezmer amb fortes influències balcàniques. En l'actualitat la seua música s'inspira en un variat ventall de música ètnica i sons de l'orient, combinat amb el jazz per crear el seu propi i distintiu estil.

Steven Spielberg es va quedar corprès amb ells quan els va veure tocar a Cracòvia, durant el rodatge de La llista de Schindler. No tan sols va tocar el clarinet amb el trio, sinó que també els va convidar a actuar a Jerusalem. La banda també va captivar Peter Gabriel que els va demanar participar al Festival Womad, un dels mes importants del món, organitzat per la seua pròpia discogràfica. Anys després, quan el cofundador de Genesis va ser convidat al Life Festival d'Oswiecim, demanà expressament que Kroke tocàs en aquell concert i varen acabar compartint escenari durant el darrer tema.

Els darrers anys, a part dels seus propis projectes, Kroke també ha gravat discs amb artistes com Nigel Kennedy, Edyta Geppert i Maja Sikorowska.

MARA ARANDA

Concert "Diàspora" a càrrec de la cantant valenciana Mara Aranda

Mara Aranda és una de les intèrprets valencianes més internacionals. Porta trenta anys de trajectòria professional durant els quals ha investigat i cantat músiques valencianes, turques, gregues, occitanes i músiques antigues, medievals i sefardites, que han deixat com a resultat més d'una vintena de discos d'excel·lent factura, mereixedors de premis i reconeixements per part de públic i també de mitjans de premsa especialitzats, tant nacionals com internacionals.

En el seu vessant d'investigadora i intèrpret d'aquest gènere compta amb quatre discos: Música i cants sefardites d'Orient i Occident, Sephardic Legacy i La música encerrada, juntament amb la Capella de Ministrers. El seu treball d'investigació l'ha portat a viatges de residència a Tessalònica, Istambul i Jerusalem, previs a la seua gravació, per contrastar la informació i completar el repertori musical que no pot entendre's deslligat del seu context històric i cultural. El 2017 aparegué la seua darrera producció musical, Sefarad en el corazón del Marruecos, guardonada com a millor disc europeu de 2017 i, entre tota la producció mundial, quedà en el novè lloc de la llista dels 100 millors discos del món, guardó i posició que mai en la història de la prestigiosa llista Transglobal World Music Charts no havia aconseguit cap disc espanyol.

DERVISH, MÀGIA IRLANDESA!

Darrer concert del Festival cultural Nits de Tanit. Músiques del Món a càrrec del grup irlandès Dervish

El 1989 es produeix la formació del germen del posterior grup Dervish, quan Shane Mitchell, Martin McGinley, Brian McDonagh i Michael Holmes editaren el disc The Boys of Sligo.

Sota la inspiració d'aquesta formació i amb l èxit raonable d'aquest primer disc, els components del grup varen decidir avançar en la professionalització de la seua proposta artística i adoptaren el nom de Dervish. Els dos anys posteriors varen passar un temps de consolidació, de formació, de temps per polir idees i conceptes.

El 1991 es va produir un fet de gran importància per a la trajectòria del grup i és la incorporació al grup de la cantant Cathy Jordan, així com del reputat músic Shane Mitchell. El 1992 va aparèixer el primer disc del grup, Harmony Hill, un treball que en poc temps va obtenir immillorables crítiques de la premsa especialitzada, que va ser acollit amb gran goig per part del públic i va ser qualificat com "un model per a la música tradicional irlandesa". Aquest impacte suposà una evolució de capital en diversos aspectes: en el pla artístic i musical així com en el apartat professional i mediàtic, especialment la ràdio i la televisió del seu país es rendiren davant la qualitat de Dervish.

 

Descargar archivo

290618 Nits de Tanit
Tipus d'arxiu: PDF |

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es