Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell Insular instal·la al port d'Eivissa un punt d'informació sobre els efectes de la radiació solar en la salut

tornar Imprimir

090818 Solmafor

El Consell Insular ha instal·lat al port d'Eivissa un punt d'informació sobre els efectes de la radiació solar en la salut, que estarà obert fins al 31 d'octubre. Desenvolupat per una empresa balear, Hi Services, en col·laboració amb l'Associació Espanyola Contra el Càncer, la instal·lació compta amb una eina d'assessorament que suggereix quina protecció solar és la més adequada i l'anomenat "solmàfor", un semàfor del sol que mesura els nivells de radiació ultraviolada, alertant a la població, per mitjà d'un codi basat en cinc colors determinats per l'OMS (Organització Mundial de la Salut).

El punt d'informació està situat al costat de l'Oficina d'Informació Turística del Consell d'Eivissa, i s'ha instal·lat en col·laboració amb Autoritat Portuària de Balears. Les conselleres Marta Díaz i Lydia Jurado han presentat el punt informatiu, juntament amb Joan Bufí, president a Eivissa de l'Associació Espanyola Contra el Càncer.

La instal·lació també està equipada amb un desfibril·lador extern semiautomàtic, que és un aparell portàtil que diagnostica i tracta la parada cardiorespiratòria, i un mòdul de fusta en ombra amb zona de seient i equipat amb una pantalla digital tàctil i interactiva que informa els usuaris de la importància d'uns hàbits de vida saludables i de com prevenir i evitar problemes de salut, com per exemple, el càncer.

Aquesta instal·lació alerta de les conseqüències de l'increment de problemes de la pell en els últims anys (eritemes, cremades, cataractes, envelliment prematur, inhibició del sistema immunitari o càncer de pell) com a conseqüència dels canvis en els hàbits de vida i també de la importància vital dels primers minuts per atendre a un individu d'un atac al cor per aconseguir que sobrevisqui.

L'objectiu del Consell d'Eivissa és donar a conèixer tota la informació necessària perquè l'usuari sigui conscient de la importància de cuidar la seua salut a través dels hàbits de vida saludable com són l'alimentació, l'exercici físic, moderar el consum d'alcohol i evitar les exposicions excessives al sol.

El 40% dels càncers es poden prevenir amb hàbits de vida saludables. En definitiva, es tracta de disminuir els factors de risc a través d'accions de sensibilització a la ciutadania.

Eivissa, 9 d'agost de 2018

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es