Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell Executiu aprova el projecte de condicionament de la ronda de ses Païsses per millorar la seguretat del trànsit.

tornar Imprimir

111018 Ses Païses

Aprovats per primera vegada convenis amb els ajuntaments per a l'organització d'activitats juvenils, amb un total de 148.000 euros, i l'encomana per al Diverespai, que inclourà la novetat d'activitats per a adults.

El Consell Executiu ha aprovat avui de manera definitiva el projecte de condicionament de la carretera EI-30 a Sant Antoni de Portmany, popularment coneguda com a 'ronda de ses Païsses'. Les actuacions previstes en aquest projecte es concentren en les tres interseccions d'aquesta carretera: la rotonda amb l'avinguda dels Ametllers, i les dos mitges rotondes que interseccionen amb el camí des Regueró i el carrer de Picasso, que passaran a ser completes, el que provocarà que la velocitat del trànsit disminueixi en aquest tram. En l'actualitat, en aquestes mitjanes rotondes s'obliga els cotxes a travessar la carretera en corba per incorporar-se al sentit contrari, el que constitueix una situació de risc. De fet, aquest tram de l'EI-30 està qualificat de TCA (Tram de Concentració d'Accidents) en el Pla Director Sectorial de Carreteres d'Eivissa.

Per dur a terme aquestes obres es requereix l'ampliació de la calçada actual, on és necessari l'augment dels radis de les entrades i sortides a les rotondes. Per a això es preveu l'expropiació de tres zones amb una superfície total de 1.795 m².

A més, s'aprofitarà també per soterrar les línies elèctriques, el drenatge, es col·locarà un nou enllumenat amb classificació energètica de tipus A, enjardinament i nova senyalització on sigui necessari.

Durant el procés d'informació pública s'ha rebut informe favorable de l'Ajuntament de Sant Antoni i una al·legació d'un particular, que s'ha estimat. En l'al·legació, aquesta persona exposava que és propietari d'un habitatge situat en l'encreuament del carrer de Picasso amb l'avinguda de ses Païsses i que, a causa de l'execució de les obres previstes en el projecte, seria necessari tancar un accés existent a aquest habitatge per raons de seguretat. Els tècnics del Consell han confirmat la necessitat de tancament de l'accés existent, de manera que el Consell Executiu ha acordat estimar l'al·legació presentada, en el sentit d'executar un nou accés a la propietat, el més allunyat possible de la glorieta 3, d'acord amb la sol·licitud efectuada pel mateix propietari.

El termini previst de durada de l'obra és de tres mesos i compta amb un pressupost base de licitació de 661.677,73 euros. El Consell Insular inicia a partir d'ara el procés de licitació pública per a la contractació dels treballs, per tal que es puguin executar en 2019.

La consellera de Territori i Mobilitat, Pepa Marí, ha destacat "l'esforç d'aquest Consell Insular per millorar la seguretat a les carreteres". A més de l'inici de les obres de desdoblament de Ca na Negreta i nova variant de Jesús, que "és l'obra més complexa que ha executat mai el Consell d'Eivissa", també s'han iniciat "nombroses actuacions a tota la xarxa viària per dotar de la màxima seguretat la circulació per carretera", recordant actuacions com la renovació de tota la senyalització de l'E-20, la millora de la carretera de Sant Carles a sa Cala de Sant Vicent o la instal·lació de nous radars de control de velocitat, d'acord amb la Direcció General de Trànsit.

Convenis amb els ajuntaments per a activitats juvenils
En la reunió d'avui, el Consell Executiu també ha aprovat la firma de convenis amb els ajuntaments per a l'organització d'activitats per a joves, que suposarà una inversió de 148.000. Com ha destacat el conseller d'Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut, David Ribas, "és la primera vegada que el Consell Insular subvenciona activitats juvenils als diferents municipis de l'illa". L'objectiu del Consell Insular, com ha dit Ribas, és "ajudar que s'organitzin activitats d'oci, activitats culturals i concerts de música adreçats als joves de l'illa", amb la subvenció de fins al 75% de les activitats que celebrin els ajuntaments.

Els convenis aprovats avui per Consell Executiu són amb els ajuntaments d'Eivissa (40.000 euros), Santa Eulària des Riu (30.000 euros), Sant Josep de sa Talaia (30.000 euros), i Sant Antoni de Portmany (30.000 euros). El conveni amb l'Ajuntament de Sant Joan de Labritja, en tractar-se d'una quantitat inferior (18.000 euros), no s'aprovarà per Consell Executiu, sinó per resolució del conseller.

Novetats al Diversespai: activitat per a adults
El Consell Executiu ha aprovat l'encomana de gestió a FECOEV per a l'organització del Diversespai 2018-2019, la zona d'activitats lúdiques que acull el Recinte Firal d'Eivissa durant les festes de Nadal. Enguany l'encomana de gestió passa dels 250.000 euros de l'edició anterior als 292.000 euros, ja que per primera vegada s'habilitarà un espai destinat als adults. Així, segons ha informat David Ribas, la pròxima edició comptarà amb una pista de patinatge amb animació musical en un escenari, que estarà ubicada a l'envelat exterior del Recinte, per tal que també puguin gaudir del Diversespai persones adultes.

Conveni amb Càritas
Finalment, l'Executiu del Consell Insular també ha aprovat el pagament del restant 25% de la subvenció a Càritas per a la gestió del Centre de Dia i del Menjador Social per a l'any 2018. Avui s'ha aprovat la justificació del 75% corresponent al primer pagament, que es va formalitzar en el moment de la firma del conveni el passat mes de juny, de manera que s'ha pogut procedir a l'autorització del pagament de la quantitat restant. El total de la subvenció del Consell a Càritas en aquest 2018 serà de 112.595 euros, el que suposa un 9% més que l'any anterior. Es tracta d'un serveis de caràcter social que diàriament utilitzen entre 50 i 90 persones.

Eivissa, 11 d'octubre de 2018

Documentació Acords Consell Executiu

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es