Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

Eivissa s'ofereix a la Unió Europea per ser territori pilot d'energies netes

tornar Imprimir

051118 Unió Europea

El Consell Insular ha ofert a la Unió Europea l'interès de l'illa en acollir un projecte pilot d'energies netes, pel benefici mutu que pot suposar la repercussió del nom d'Eivissa per a les polítiques comunitàries de transició energètica i per la millora del model energètic que necessita l'illa.

Així ho ha transmès la vicepresidenta segona i consellera d'Indústria, Marta Díaz, al director general d'Energia de la Comissió Europea, Dominique Ristori, en la trobada que han mantengut en el marc de la II Fira de l'Energia Neta del Fòrum de les Illes, celebrada a Lanzarote (Canàries), amb la participació de 26 territoris insulars de la Unió.

El director general d'Energia de la Comissió Europea, Dominique Ristori, ha afirmat que "l'energia neta per a les iniciatives de les Illes de la Unió Europea ha arribat al seu moment", i que "la transició d'energia neta és irreversible". El director general ha explicat que "a causa de la seua ubicació, moltes de les nostres illes tenen costoses estructures energètiques a base del petroli, el que significa que encara depenen de les costoses importacions de combustibles fòssils. Això pot canviar mitjançant la implementació de fonts renovables, solucions d'eficiència energètica i tecnologies innovadores"

La UE ha anunciat que donarà suport en els propers 18 mesos als territoris insulars per ajudar-los a ser més autosuficients per a l'energia i impulsar-los cap a l'adopció de les millors tecnologies netes disponibles.

La transició d'energia neta a les illes d'Europa ha estat guanyant impuls polític en l'àmbit de la UE en els últims anys. La signatura de la "Declaració política sobre energia neta per a les illes de la UE" el maig de 2017 va formalitzar el compromís polític dels estats membres i es va complementar amb el llançament de la iniciativa de l'Energia neta per a les illes de la UE per part de la Comissió Europea poc després.

El Consell d'Eivissa, a través de la vicepresidenta segona, ha transmès tot el suport de l'illa als objectius europeus cap al camí de la transició energètica, amb l'interès de ser protagonista directe dels projectes que es puguin iniciar a partir d'ara.

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es