Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell d'Eivissa farÓ una tala i poda de pins a la carretera de Santa EulÓria per l'elevat risc de caiguda

tornar Imprimir

060219 Poda i tala

El departament de Xarxa ViÓria del Consell d'Eivissa realitzarÓ una intervenciˇ de poda i tala de pins que es troben en els marges de la carretera EI-300, al tram comprŔs entre els punts quilomŔtrics 7+000 i 7+200, a causa de l'elevat risc de caiguda sobre la calšada de branques i fins i tot dels mateixos arbres. L'operaciˇ es realitzarÓ aquest pr˛xim cap de setmana i probablement els dos segŘents. A causa de l'elevada altura d'aquests, els pins es tallaran en 2 o 3 trossos grans per intentar no envair el carril destinat per al trÓnsit. Per poder realitzar el tall en diversos trossos s'emprarÓ una cistella elevadora i es paralitzarÓ el trÓnsit en tots dos sentits en el moment que es vagi a realitzar el tall de l'arbre, per evitar riscos.

Els treballs de tala i poda es realitzaran en jornades de 8 hores durant el cap de setmana, des de les 7 del matÝ fins a les 12 del migdia, coincidint amb les hores en quŔ es preveu menys trÓnsit en aquesta via.

Aquests treballs formen part de l'actuaciˇ integral a les carreteres que porta a terme el Departament de Mobilitat i Territori del Consell d'Eivissa que consisteix en la neteja i el manteniment de les 17 carreteres de la xarxa viÓria insular, el que suposa un total de prop de 895.000 metres quadrats de superfÝcie entre marges i zones enjardinades (850.000 metres de superfÝcie desbrossada i 50 metres de zona enjardinada).

El contracte, que Ús el primer d'aquestes caracterÝstiques que ha formalitzat mai el Consell Insular, va ser adjudicat a la UTE Iberdrex Obras y Servicios SL e IbÚrica desbroces de Extremadura per un total d'1,13 milions d'euros, IVA incl˛s, durant un termini d'execuciˇ de quatre anys, i arriba a un total de 17 carreteres de la xarxa viÓria insular, 14 de les quals inclouen zones enjardinades.

El contracte inclou un desbrossament mecÓnic en aquells trams on sigui possible, i es completa amb desbrossament manual de vegetaciˇ en aquells llocs de difÝcil accÚs o que per les seves caracterÝstiques no tenen un bon acabat ˙nicament amb la desbrossadora mecÓnica.

Actuacions en la quarta i ˙ltima campanya de 2018

En l'˙ltima campanya duta a terme entre octubre i desembre de 2018 es van netejar els marges (retirada de residus) de les carreteres EI-10, EI-20, EI-30 i ronda nord Sant Antoni. Pel que fa a les tasques de jardineria, es van executar actuacions de neteja, desbrossament i rastellat de zones enjardinades, retallada i pinšament de tanques, i aplicaciˇ de fitosanitaris i herbicides en rotondes i paviments durs. A mÚs, al novembre es va dur a terme la tala i poda de pins amb risc de caiguda, situats al domini p˙blic del marge esquerre de la carretera EI-200, al punt quilomŔtric 5+500, a l'entrada de Santa EulÓria des Riu.

Eivissa, 5 de febrer de 2019

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) TelŔfon: 971 19 59 00 Ě oac@conselldeivissa.es