Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell organitza un viatge formatiu destinat a les cooperatives agrícoles d'Eivissa

tornar Imprimir

140319 Viatge Cooperatives

El Consell d'Eivissa ha organitzat un viatge formatiu a Catalunya i el sud de França destinat a productors agraris i membres de les cooperatives d'Eivissa amb funcions de direcció i gestió, acompanyats per personal de la institució. La delegació eivissenca ha estat encapçalada pel president, Vicent Torres, i el director insular d'Agricultura, Vicent Tur. L'objectiu del viatge formatiu ha estat el de conèixer nous aspectes organitzatius i de gestió en les fases de producció, transformació o industrialització i comercialització dels productes agraris i els seus transformats, així com dels seus aspectes socials.

Entre d'altres experiències, el Consell d'Eivissa i les cooperatives han conegut nous sistemes de comercialització directa mitjançant "agrobotigues", així com la creació de botigues a les mateixes cooperatives que comercialitzen els productes dels seus socis.

L'objectiu, segons ha explicat el president, és que "el Consell i les cooperatives puguem promoure a la nostra illa l'activitat primària aplicant models de gestió que funcionen en zones agrícoles que són referents, tant d'Espanya com de França". Vicent Torres considera que "el sector agrícola d'Eivissa és fonamental i estratègic per a la nostra illa, tant pel manteniment del paisatge com pel seu potencial econòmic, en un moment de revalorització del producte agrícola i ramader de proximitat i de qualitat".

La visita va començar a la localitat catalana de Vic (Barcelona), i posteriorment ha continuat per zones agrícoles del sud de França pròximes a les ciutats de Perpinyà i Carcassona. En el viatge hi han participat un total de 17 persones, membres de les cooperatives Agroeivissa, Sant Antoni, Santa Eulària i Ecofeixes.

Eivissa, 14 de març de 2019

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es