Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El conseller d'Infraestructures Mariano Juan dona compta del percentatge d'execució de la Carretera de Santa Eulària

tornar Imprimir

120719 Carretera

El conseller d'Infraestructures del Consell Insular d'Eivissa, Mariano Juan, ha visitat aquest matí les obres del primer tram de la carretera que uneix els municipis d'Eivissa amb Santa Eulària acompanyat de personal del departament de Carreteres de la institució, de l'empresa encarregada de la Direcció de l'Obra, Vielca Ingenieros S.A. y de l'empresa constructora, la UTE Tecopsa - Hermanos Parrot.

En aquest primer contacte com a conseller, Juan ha estat informat de que actualment el percentatge d'execució de la via és d'un 27% malgrat que, en el contracte inicial de licitació d'aquesta obra, signat al febrer de 2018, el termini d'execució de 18 mesos acabava abans del mes de desembre d'enguany, un termini que va haver de ser prorrogat sis mesos més fins al de 2020 en el Consell Executiu del 28 de juny celebrat per l'anterior equip de govern del Consell Insular.

És una obra que havia de durar 18 mesos i que ara mateix es preveu que s'acabi en 24 i amb un sobrecost d'un 10% respecte els 14,5 milions d'euros signats a un inici", ha explicat Juan, qui ha mostrat la seva preocupació pel percentatge d'execució "quan ja s'han complit dos terceres parts del termini inicial" i encara que reconeix que "no és just valorar el retràs de l'obra comparant percentatge d'execució amb percentatge de termini, ja que les obres es poden accelerar al final, si que ens hem trobat un retràs important".

Els motius, segons el conseller, han estat "les troballes arqueològiques i les esteses aèries de llum elèctrica i telefonia, que són de titularitat exclusiva de les empreses que les gestionen i que, per tant, han de ser elles qui les retirin".

Davant tots aquests fets, el conseller ha manifestat el seu compromís de coordinar a tot el personal de Carreteres de la institució així com a les empreses involucrades per tal d'accelerar al màxim aquestes obres i assegurar l'acompliment dels terminis actuals per minimitzar les molèsties que una obra d'aquestes característiques causen a vesins i a usuaris d'aquesta via.

Conveni de Carreteres amb l'Estat

El conseller Mariano Juan ha explicat que aquesta darrera pròrroga de sis mesos de termini d'execució de l'obra "podrien provocar que es perdessin els diners del Conveni de Carreteres". El conseller ha recordat que aquest conveni signat entre el Consell Insular d'Eivissa i el govern central caduca aquest any, i que, malgrat va ser signat per un total de 55 milions d'euros, en resten aproximadament 10 per justificar. "Totes les obres que es facin després d'aquest desembre es podrien veure abocades a quedar fora de la subvenció del govern central i haver de ser pagades pel Consell Insular".

Per això, Juan ha explicat que "el president ha iniciat els tràmits per convocar la comissió mixta d'aquest conveni, amb la intenció de demanar una pròrroga que eviti que perillin aquests diners als quals tots els eivissencs en tenim dret".

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es