Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

Amnistia Internacional i Consell d'Eivissa porten a Eivissa 'La maleta de Marta', un documental sobre la violència masclista

tornar Imprimir

171117 La maleta de Marta

Coincidint amb la setmana dia mundial contra la violència de gènere, Amnistia Internacional amb la col·laboració de la direcció insular d'Igualtat del Consell Insular d'Eivissa presenten la pel·lícula documental 'La maleta de Marta', una coproducció hispano-austríaca del director Günter Schwaiger.

'La maleta de Marta' explica la història de Marta Anguita, una dona que fa anys va patir una brutal agressió del seu exmarit i va estar a punt de morir. El documental ens explica el seu dia a dia i la seua lluita per superar el trauma i la por. Paral·lelament, el film ens acosta també a la figura d'un psicoterapeuta que tracta a homes que han protagonitzat casos de violència domèstica.

Marta, la protagonista del documental, assistirà presencialment a totes les projeccions i, posteriorment, participarà en un col·loqui xerrada amb els assistents interessats.

El documental es projectarà en passis matinals a dos instituts de secundària. Així, dilluns 20 de novembre es projectarà als alumnes de l'IES Xarc de Santa Eulària, i dimarts 21 als alumnes de l'IES Blanca Dona d'Eivissa. A més, també es realitzaran dues projeccions públiques en horaris de tarda: dilluns 20 a les 19.30 hores s'oferirà al Teatre Espanya de Santa Eulària, i dimarts 21 a les 20 hores a l'auditori Cervantes de Sant Antoni. Posteriorment, el dimecres 22, 'La maleta de Marta' es projectarà també a Formentera, al matí a l'IES Marc Ferrer i a la tarda, a les 19.30 hores, a la Casa de Cultura de Sant Francesc.

"Considerem important fer difusió d'aquest documental als instituts de secundària, perquè és molt important que els al·lots sàpiguen detectar a temps els primers indicis que denoten un comportament masclista abans no sigui massa tard", ha comentat la directora insular d'Igualtat del Consell d'Eivissa, Judith Romero, durant la roda de premsa de presentació del documental.

Per la seua banda, el coordinador d'Amnistia Internacional a les Illes Balears, Francisco Palacios, ha senyalat que el cas de Marta "trenca tots els estereotips que es tenen sobre la violència de gènere, el que fa que la seua història sigui especialment interessant".

Audio Judith Romero

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es