Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell d'Eivissa incorpora la línia 'Aeroport Express' que uneix l'Aeroport amb Eivissa en 20 minuts

tornar Imprimir

030819 Aeroport express

També s'habiliten noves parades a la zona de Can Raspalls atenent a una reclamació dels usuaris de la residència, l'escola i l'institut

El vicepresident segon del Consell Insular d'Eivissa i conseller d'Innovació, Transparència, Participació i Transports, Javier Torres, ha presentat aquest matí, conjuntament al regidor de Transport, Taxis, Platges i Litoral i Edificis Públics de Sant Josep de sa Talaia, Josep Guasch la nova línia 'Aeroport Express' que uneix la terminal de es Codolar amb el centre de la ciutat d'Eivissa en només 20 minuts gràcies a la reducció d'aturades i de les millores efectuades a la que, fins ara, era la única línia que unia Vila amb l'Aeroport, la L-10.

La nova línea 'Aeroport Express' sortirà des de les 7:15 del matí cada 30 minuts des de l'Aeroport en direcció al Port d'Eivissa, on l'arribada es donarà en tan sols 20 minuts des de la sortida de la terminal. A continuació el mateix autobús es dirigirà als jutjats, amb arribada prevista 25 minuts després de la sortida de l'aeroport, i tancarà el recorregut circular emprenent de nou el viatge directe cap a l'aeroport amb arribada en 20 minuts. "Amb aquesta modificació s'incrementa la qualitat del servei que es dona l'aeroport. Hi havia molts retards en l'arribada i la sortida d'autobusos amb origen o destinació a un punt sentible i prioritari com és la terminal d'es Codolar, i havíem de fer quantes millores siguin possible dintre de les limitacions que té l'actual contracte del servei de transport públic terrestre, que ha de ser actualitzat amb una nova licitació", ha explicat el vicepresident segon Javier Torres.

Canvis a la L-10

La creació d'aquesta línia ha permès fer millores a la línia L10 que uneix Eivissa amb Sant Jordi de ses Salines, i aquesta localitat amb l'aeroport. Encara que l'origen i el destí d'aquesta línia continuarà sent el mateix, amb la nova programació s'afegeixen dos aturades més: una a la Residència i centre de dia Can Raspalls i un altra a l'encreuament amb la platja d'en Bossa. "És una reclamació dels usuaris de la residència, de l'institut i de l'escola. Hem aconseguit que en comptes de passar pel carrer de les Campanes, l'autobús pari davant la residència, millorant el servei a una zona sensible com aquesta", ha explicat el conseller.

Els canvis no només han estat al recorregut, sinó que s'ha ajustat la freqüència a la realitat. Així, en comptes de passar cada 20 minuts, els autobusos d'aquesta línia ho faran cada 30 minuts. "Amb això aconseguim incrementar la qualitat del servei que es dona als usuaris d'aquesta línia i que havien de perdre temps a les parades esperant a veure si l'autobús arribava o no", ha afegit el conseller.

D'aquesta manera, les parades que farà aquest autobús seran: Jutjats, Estació d'Autobusos d'Eivissa CETIS, Cases Barates 1, Cases Barates 2, Renault, es Tabaquet, Can Sendón, IES Algarb, Can Raspalls, carrer de Guillem de Montgrí, creuament platja d'en Bossa, Sant Jordi, ses Campanes, can Fornís, Zona Industrial, Citubo, La Ponderosa i Aeroport.

Un autobús cada 15 minuts

La millora a la L10 amb més aturades i freqüències que s'ajusten a la realitat, i la creació d'una línia 'Aeroport Express' serviran per millorar substancialment el servei a un punt, l'aeroport, "d'especial importància tant per residents com per turistes i visitants", ha explicat Torres. Així cada 15 minuts sortirà un autobús des de l'aeroport (alternant-se L10 i Aeroport Express) per donar un servei de màxima qualitat i eficiència.

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es