Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell d'Eivissa lliurarà els Premis Vuit d'Agost 2019 demà, dimecres 7 d'agost, al Saló de Plens

tornar Imprimir

Façana Consell

Les fotografies d'Inés Soler i de Lucie Moyckova, la pintora Diana Bustamante, l'artesana Laura Julve, i l'investigador Antoni Marí rebran la distinció del Consell Insular

El Consell Insular d'Eivissa lliurarà demà, dimecres 7 d'agost a les 12 hores al Saló de Plens, els Premis Vuit d'Agost 2019 que s'entreguen a les categories de Pintura, Fotografia Amateur, Artesania de fang, Investigació i Disseny Gràfic. En total s'han presentat 26 treballs a les 5 categories optant a premis d'entre 2.500 i 5.000 euros.

El Premi Vuit d'Agost de Fotografia Amateur 2019 es repartirà entre Inés Soler Soler-Cabot i Lucie Moyckova que percebran mig premi cadascuna (1.250 euros) després de que el jurat hagi interpretat que el conjunt de fotos "Cultivo tradicional, el camí des Broll" de Soler Soler-Cabot, amb intenció de composició, fil temàtic i un tractament interessant de la llum per destacar les textures, mereix la mateixa distinció que el conjunt "Eivissa rural" de Moyckova, de la que el jurat en destaca la temàtica i l'aproximació a les textures del casament rural eivissenc. En total s'han presentat 8 conjunts de fotografies.

El Premi Vuit d'Agost de Pintura 2019 li serà lliurat a Diana Bustamente Frias per l'obra "Des de la mar". El jurat n'ha destacat "l'elegant equilibri entre la pintura i el collage i el fet que capti, de manera aparentment espontània, el que és l'essència del paisatge, conjugant figuració i abstracció amb l'economia de mitjans". A aquesta categoria s'han presentat 8 obres.

La guanyadora del Premi Vuit d'Agost en la modalitat d'Artesania del Fang 2019 ha estat Laura Julve Martínez, amb l'obra titulada "Nius". D'aquesta obra, el jurat n'ha ressaltat "l'originalitat de la proposta, la puresa de les línies, i la qualitat matèrica i tècnica". En total s'han presentat tres obres de les que el jurat en destaca "la seva qualitat, que eleva el nivell d'aquest premi".

El Premi Vuit d'Agost d'Investigació 2019 serà lliurat a Antoni Marí Marí, pel treball titulat "Sa Cala. De Carreranys a carreteres", una obra que "manifesta un esforç de recerca tant oral i com d'arxiu i bibliogràfica. El resultat ofereix un gran nombre de dades d'interès tant per a futures investigacions històriques i geogràfiques com per ajudar a un major coneixement del medi de sa Cala de Sant Vicent". En aquest darrer cas, el premi per al guanyador és de 5.000 euros així com la publicació del treball.

Finalment, el jurat ha declarat desert el Premi Vuit d'Agost de Disseny Gràfic, en considerar que "cap de les sis propostes presentades no arriben, ni des del punt de vista conceptual ni tècnic, al nivell adequat a la trascendència i repercussió de l'obra que hauria de resultar guanyadora per representar la identitat de la institució respecte del significat del dia Vuit d'Agost. No compleixen els paràmetres fonamental que han d'assolir els dissenys quant a impacte, notorietat i versatilitat, des del punt de vista publicitari".

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es