Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

Consell d'Eivissa i el Govern posen els fonaments per a la creació del ParcBit a Eivissa

tornar Imprimir

050919 Parc Bit

El Consell d'Eivissa i el Govern balear han posat aquest dijous els fonaments per a la creació del Parc Balear d'Innovació Tecnològica (ParcBit) d'Eivissa. El vicepresident segon i conseller insular d'Innovació, Transports, Transparència i Participació, Javier Torres, ha assegurat que la proposta de l'Executiu autonòmic passa per desenvolupar una infraestructura "necessària perquè l'illa entri definitivament en la realitat tecnològica de l'any 2019".

"Menorca ja fa tres anys que té el seu ParcBit i és important cobrir aquest dèficit a la nostra illa. Eivissa necessita aquest centre per a pujar al carro de les noves tecnologies i entrar definitivament en la realitat tecnològica de l'any 2019. Servirà per potenciar el nostre teixit empresarial aprofitant les noves tecnologies", ha afirmat Torres després de la trobada, celebrada a la seu de la màxima institució insular i a la qual ha assistit el vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes.

A la reunió també han assistit el director insular d'Innovació, Xavi Santamaria; la directora general d'Innovació, Núria Riera, així com el director general de Modernització del Govern balear, Ramón Roca, entre altres.

El Consell d'Eivissa ha defensat la importància de fer possible el més aviat possible el projecte Smart Island: "S'ha de fer molta feina i necessitem que qüestions com els permisos de la Demarcació de Costes per a la instal·lació de boies intel·ligents arribin el més ràpid possible. El Govern s'ha mostrat decidit a donar-nos suport en el que fa referència a l'Smart Island, que servirà perquè l'administració i els ciutadans aprofitin les noves tecnologies", ha dit Torres.

Així mateix, Torres ha reclamat l'esforç de totes les parts implicades per a donar un impuls definitiu a la Televisió Digital Terrestre (TDT), per a acabar amb les zones fosques que queden a Eivissa. En aquest sentit, des del Govern han afirmat que el projecte està en marxa i que aquesta situació podria quedar resolta durant els pròxims anys.

Pel que respecta al desenvolupament de la infraestructura de la fibra òptica a Eivissa, tots els assistents han coincidit en la necessitat de realitzar un esforç per aconseguir que les companyies continuïn implementant aquest servei i que arribi a tot el territori.

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es