Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El president Vicent Marí demana al conseller Marc Pons canvis legislatius que permetin als ajuntaments obtenir sòl públic per construir Habitatges Protegits

tornar Imprimir

031019 conseller Marc Pons

El president del Consell Insular d'Eivissa, Vicent Marí, ha demanat aquest matí al conseller d'Habitatge i Transports del Govern de les Illes Balears, Marc Pons, que impulsi canvis legislatius que permetin als ajuntaments poder realitzar planejament municipal amb més agilitat, amb l'objectiu que puguin obtenir sòl públic per tal de destinar-lo a Habitatges Protegits. "La problemàtica de l'Habitatge a Eivissa és la que més temps ens ha dedicat ja que és el problema més greu que tenim" ha explicat el president Marí qui ha apuntat a la "necessitat de que es construeixin més habitatges de protecció oficial i que es destinin al lloguer". Per això el president ha proposat "modificar la legislació mitjançant una llei o un decret llei que habiliti als ajuntaments a aconseguir sòl d'una manera més àgil". Des del Consell Insular, Vicent Marí ha recordat que  "les fórmules per aconseguir terrenys per part són per compra o per planejament urbanístic, i això s'ha de fer d'una manera ràpida i àgil", és per això que ha lamentat que "ara es necessiten anys de tramitació i això és un obstacle a l'hora de fer habitatges a un preu assequible".

Marí també ha plantejat "la possibilitat que el sector privat, a través de cooperatives d'autopromoció, pugui construir habitatges en règim de protecció oficial", encara que per això serà necessari, tal com ha recordat Marí, "adaptar la Llei d'Habitatge".

La inspecció d'habitatges de lloguer turístic i de transport il·legal també ha ocupat part de la reunió. El Consell Insular i el conseller balear Pons han pactat continuar amb la col·laboració en la lluita contra els 'taxis pirata', mitjançant les inspeccions que, coordinadament, realitzen els inspectors de la conselleria balear conjuntament amb els inspectors de l'administració insular. Quant a inspecció d'habitatges, el conseller d'Habitatge i Transport s'ha compromès a destinar un inspector permanent a Eivissa que treballarà en coordinació amb els serveis d'inspecció propis del Consell Insular. 

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es