Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El president rep el portador de l'estandard d'Eivissa durant la festa del Vuit d'Agost i el president de la Federació d'Associacions de Majors

tornar Imprimir

El president rep el portador de l'estandard d'Eivissa durant la festa del Vuit d'Agost i el president de la Federació d'Associacions de Majors

Eivissa, 19 d'agost de 2015

El president del Consell d'Eivissa, Vicent Torres, ha rebut aquest matí al portaestendard de la festa Vuit d'Agost, Carlos Hortensius Fernández, estudiant de 1r de batxillerat a l'IES Sa Serra i membre de la colla de ball pagès Brisa de Portmany des de fa sis anys. A la recepció hi han assistit també els pares del jove. El president li ha agraït la seua disposició a realitzar la funció, que el Consell ha recuperat aquest 2015. Com ha dit el president, "l'objectiu d'aquest Consell és recuperar les nostres tradicions i que siguin els joves qui les puguin transmetre a les generacions futures".

El costum que l'estendard real d'Eivissa encapçali la comitiva de les autoritats en la festa del Vuit d'Agost, recuperada pel Consell després de gairebé quaranta anys desapareguda, es remunta a l'any 1601, quan la insígnia quadribarrada desfilava al capdavant de la corporació insular sota maces i portada pel jurat tercer de la Universitat, antecedent històric del Consell com a govern de l'illa. Aquest estendard, conformat per les tradicionals quatre barres de gules (vermell) sobre un fons d'or (groc) en el qual campegen quatre castells de set torres cada un i del mateix metall (or), es diferencia de la bandera en què és més petit i té serrells en les seves vores. Guardat en una arca amb clau, només es treia en presència de testimonis i després d'aixecar la preceptiva acta notarial, per després procesionar en la festivitat del Vuit d'Agost i en altres grans solemnitats religioses i civils.

El president rep el president de la Federació d'Associacions de Majors

El president del Consell d'Eivissa, Vicent Torres, també ha rebut aquest matí al seu despatx el president de la Federació d'Associacions de Majors, Josep Tur, dins de la ronda de contactes que manté amb els representants de les entitats de l'illa. El Consell, ha dit el president, ofereix tot el suport i col·laboració a la Federació d'Associacions de Majors en les seues activitats, que agrupen un total de 17 associacions pitiüses. En reconeixement a la seua trajectòria, la Federació va rebre aquest 2015 el Premi al Mèrit Ciutadà que atorga la institució insular.

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es