Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

Es Raspallar acull el primer Clínic tècnic de natació artística per a jutges

tornar Imprimir

Façana Consell

La piscina des Raspallar acollirà, entre els dies 11 i 13 d'octubre, el primer Clínic tècnic de natació artística per a jutges. La inauguració anirà a càrrec del conseller d'Esports i Joventut del Consell d'Eivissa, Salvador Losa. Aquesta formació intensiva, que constarà d'un complet programa dividit en 16 hores lectives, va dirigida als àrbitres, encara que també està oberta als membres dels cossos tècnics dels clubs de l'illa i a les nedadores i els nedadors interessats.

La delegada insular de Natació, Micaela Comendeiro, ha afirmat que el clínic respon a l'aposta "decidida" de la Federació Balear de Natació per fomentar aquest esport a Eivissa i Formentera. "Aquesta formació ens permet aportar eines als jutges perquè puguin fer bé la seua feina. És una de les línies de feina conjunta entre el Consell d'Eivissa i la Federació Balear perquè l'illa pugui arribar a ser un destí de competicions i acollir grans esdeveniments", ha declarat Micaela Comendeiro, qui ha destacat que, en termes poblacionals, les Pitiüses tenen un índex de participació major que la resta de les illes de la Comunitat Autònoma.

La formació la impartirà la catalana Hortensia Graupera, amb més de quatre dècades d'experiència en tasques directives en el món de l'esport. Graupera és àrbitre internacional de natació artística de la Federació Internacional de Natació Amateur (FINA) i de la Lliga Europea de Natació (LEN). El 1999 va ser nomenada jutge FINA A i observadora de jutges. Des de la seua jubilació, el 2016, Hortensia Graupera ha seguit lligada a la natació artística i ha participat com a voluntària en els Jocs de Río 2016, el Mundial de Budapest 2017, l'Europeu júnior d'Hèlsinki 2017 i Praga 2019 i la Mengen Cup de Sevilla 2018.

La inauguració tendrà lloc el divendres, dia 11 d'octubre, a les 16.00 h. Durant la jornada es repassaran aspectes teòrics i tècnics del reglament i el manual de natació artística i s'analitzaran les posicions i els moviments bàsics i la seua relació amb el NVT i el PV.

El clínic seguirà el dissabte, dia 12 d'octubre, amb doble torn. De 9.30 a 14.00 h se seguirà amb la segona part de l'anàlisi de les posicions i els moviments i es continuarà amb el de figures de la categoria aleví (formació per vídeo i piscina en temps real). A la tarda, de 16.00 a 20.30 h, serà el torn de la categoria infantil.

Per acabar, el diumenge en sessió matinal, de 9.30 a 14.00 h, s'analitzaran els elements tècnics de la categoria júnior.

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es