Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell d'Eivissa organitza un taller gastron˛mic de floraciˇ i collita del safrÓ

tornar Imprimir

071119 Taller safrÓ

El departament de Turisme, Medi Rural i MarÝ i Cooperaciˇ Municipal del Consell Insular d'Eivissa, conjuntament amb l'hotel Casa Maca i els productors de safrÓ d'Eivissa han organitzat un taller gastron˛mic de floraciˇ i collita del safrÓ que tindrÓ lloc demÓ dissabte 9 de novembre d'11 hores fins les 13 a Casa Maca, a la fina Can Palau de Dalt d'Eivissa. En aquest taller es farÓ una mostra de collita de safrÓ, de separaciˇ i se'n parlarÓ de l'˙s que se'n fa d'aquest condiment a la cuina tradicional eivissenca.

Encara que el conreu d'aquest producte Ús molt marginal a Eivissa, actualment hi ha un grup de joves agricultors, sobre tot a temps parcial, que han iniciat un projecte per sembrar-lo i que ja han comenšat fins i tot a comercialitzar-lo.

El safrÓ Ús una de les espŔcies d'˙s culinari mÚs antiga en el Mediterrani, encara que d'origen Sud-oest asiÓtic, a Eivissa era la ˙nica espŔcie que es conreava, normalment, a un petit tancˇ cuidat que tenia cada casa pagesa.

Es tracta d'un conreu adaptat al secÓ i que necessita poca dedicaciˇ a excepciˇ de la collita i separaciˇ dels estigmes de la flor. Pot ser una oportunitat per conservar explotacions de secÓ, que sˇn les mÚs abandonades, i obtenir un producte de qualitat amb valor afegit. A Eivissa Ús un condiment imprescindible a la salsa de Nadal, el sofrit pagŔs i els arrossos. 

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) TelŔfon: 971 19 59 00 Ě oac@conselldeivissa.es