Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell d'Eivissa canvia 2.500 bosses de plÓstic per bosses de tela durant la Setmana Europea de Prevenciˇ de Residus

tornar Imprimir

231119 Reciclatge

El Departament de Gestiˇ Ambiental del Consell Insular d'Eivissa ha canviat un total de 2.500 bosses de plÓstic d'un sol ˙s per bosses de tela d'˙s permanent al llarg de la Setmana Europea de Prevenciˇ de Residus. ╔s el balanš d'una setmana d'activitats que ha concl˛s avui al Mercat Nou d'Eivissa i al Mercat de Santa EulÓria des Riu, de manera simultÓnia, a on s'han repartit 1.000 bosses de reixa de cotˇ per substituir aquelles bosses petites de plÓstics que s'empren, sobretot, en les vendes a granel, com Ús el cas de la fruita i la verdura. Concretament s'han repartit 600 bosses en poc mÚs de 2 hores al mercat d'Eivissa i 400 bosses al llarg del matÝ a Santa EulÓria.

La resta de bosses, 1.500 bosses de tela en forma de senallˇ, han estat entregades en punts informatius itinerants que al llarg de la setmana han visitat els cinc municipis de l'illa i que avui han concl˛s amb tallers de reciclatge infantil que han tingut lloc al Parc de la Pau de Vila.

Davant la bona acollida d'aquesta iniciativa i, sobretot, els tallers de Decoupage, Scrapbooking i compostatge que s'han celebrat al centre polivalent de Cas Serres entre la setmana passada i aquesta, i que en tots els casos han tingut totes les places cobertes, el conseller de Gestiˇ Ambiental i PresidŔncia del Consell Insular d'Eivissa, Vicente Roig, ha mostrat "satisfacciˇ pels resultats que hem aconseguit i que ens fan plantejar la necessitat de fer tallers d'educaciˇ ambiental no nomÚs en el marc d'aquesta setmana de residus. Per aix˛, alguns dels tallers que s'han fet al llarg d'aquests dies es repetiran a comenšament de l'any 2020".

Roig ha destacat que la feina avui als mercats i al llarg de la setmana als punts informatius "no s'ha limitat nomÚs a regalar bosses, sinˇ que a cada persona (al menys 2.500) se li ha explicat la importÓncia de reduir el plÓstic a l'hora de comprar i se'ls ha donat consells per poder-ho fer de manera prÓctica i senzilla". El conseller ha destacat que l'objectiu d'aquestes activitats Ús "progressivament que la gent deixi d'emprar objectes de plÓstic d'un sol ˙s". 

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) TelŔfon: 971 19 59 00 Ě oac@conselldeivissa.es