Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell d'Eivissa canvia 2.500 bosses de plàstic per bosses de tela durant la Setmana Europea de Prevenció de Residus

tornar Imprimir

231119 Reciclatge

El Departament de Gestió Ambiental del Consell Insular d'Eivissa ha canviat un total de 2.500 bosses de plàstic d'un sol ús per bosses de tela d'ús permanent al llarg de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. És el balanç d'una setmana d'activitats que ha conclòs avui al Mercat Nou d'Eivissa i al Mercat de Santa Eulària des Riu, de manera simultània, a on s'han repartit 1.000 bosses de reixa de cotó per substituir aquelles bosses petites de plàstics que s'empren, sobretot, en les vendes a granel, com és el cas de la fruita i la verdura. Concretament s'han repartit 600 bosses en poc més de 2 hores al mercat d'Eivissa i 400 bosses al llarg del matí a Santa Eulària.

La resta de bosses, 1.500 bosses de tela en forma de senalló, han estat entregades en punts informatius itinerants que al llarg de la setmana han visitat els cinc municipis de l'illa i que avui han conclòs amb tallers de reciclatge infantil que han tingut lloc al Parc de la Pau de Vila.

Davant la bona acollida d'aquesta iniciativa i, sobretot, els tallers de Decoupage, Scrapbooking i compostatge que s'han celebrat al centre polivalent de Cas Serres entre la setmana passada i aquesta, i que en tots els casos han tingut totes les places cobertes, el conseller de Gestió Ambiental i Presidència del Consell Insular d'Eivissa, Vicente Roig, ha mostrat "satisfacció pels resultats que hem aconseguit i que ens fan plantejar la necessitat de fer tallers d'educació ambiental no només en el marc d'aquesta setmana de residus. Per això, alguns dels tallers que s'han fet al llarg d'aquests dies es repetiran a començament de l'any 2020".

Roig ha destacat que la feina avui als mercats i al llarg de la setmana als punts informatius "no s'ha limitat només a regalar bosses, sinó que a cada persona (al menys 2.500) se li ha explicat la importància de reduir el plàstic a l'hora de comprar i se'ls ha donat consells per poder-ho fer de manera pràctica i senzilla". El conseller ha destacat que l'objectiu d'aquestes activitats és "progressivament que la gent deixi d'emprar objectes de plàstic d'un sol ús". 

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es