Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

El Consell d'Eivissa aposta a València per consolidar l'illa com a destí esportiu

tornar Imprimir

301119 destí esportiu

Els vuit esdeveniments esportius més importants de l'illa realitzaran una promoció turística conjunta a tot el món amb el suport del Consell Insular d'Eivissa

Les proves que conformen aquest calendari esportiu són: Ibiza Marathon, Ruta de la Sal, Vuelta a Ibiza MTB, Ibiza Media Maratón, Vuelta Cicloturista a Ibiza Campagnolo, Ibiza Trail Maratón, Ibiza Half Triathlon y 3 Días Trail Ibiza

El Consell Insular d'Eivissa ha presentat la seva ferma aposta per consolidar l'illa com a destinació d'esdeveniments esportius, per al que realitzarà un treball de promoció i impuls conjunt a un total de vuit proves de gran calat a Eivissa. Aquesta selecció d'esdeveniments més representatius vertebra el nou model de turisme esportiu per a desestacionalitzar l'activitat econòmica de la illa dels mesos d'estiu. Tots ells es promocionaran internacionalment, mostrant les qualitats i potencial d'Eivissa com a escenari idíl·lic per a la realització d'esdeveniments esportius a través de les diferents proves assentades a l'illa.

Els esdeveniments esportius han estat seleccionats amb criteris que responen a la qualitat organitzativa, l'impacte turístic, l'impacte econòmic i social i els nivells de participació dels mateixos. Aquestes proves, a més, garanteixen una experiència global d'oci, esport, turisme, gastronomia i cultura. Per això, estan en tràmit de ser reconeguts els vuit com a Esdeveniments d'Interès Turístic Insular. En aquest sentit, segons un l'estudi de la Universitat dels Illes Balears (UIB) aquestes vuit proves esportives van generar un impacte econòmic a l'illa de 13.150.000 d'euros el 2018.

El conseller d'Esports i Joventut del Consell Insular d'Eivissa, Salvador Llosa, ha presentat durant la Fira del Corredor de la Marató de València, esdeveniment esportiu de referència a Europa, les vuit proves que conformen aquest calendari de proves: Ibiza Marathon (4 d'abril de 2020), Ruta de la Sal (9 a el 12 d'abril de 2020), Vuelta a Ibiza MTB (10 a el 12 d'abril de 2020), Ibiza Media Maratón (2 de maig de 2020), Vuelta Cicloturista a Ibiza Campagnolo (10 a el 12 d'octubre de 2020), Ibiza Trail Maratón (18 d'octubre de 2020), Ibiza Half Triathlon (25 d'octubre de 2020) i 3 Días Trail Ibiza (27 a el 29 de noviembre de 2020). A això s'afegeix que Eivissa serà seu del Campionat d'el Món de Triatló Multiesport 2022.

A l'acte han acudit, a més del conseller Llosa i el director insular de Turisme, Juan Miguel Costa, la regidora de Turisme de l'Ajuntament d'Eivissa, Desirée Ruiz, el regidor d'Esports de Santa Eulària des Riu, Toni Ramon i el regidor de Turisme de Sant Antoni de Portmany, Miquel Tur. També han participat en la presentació dels organitzadors Francisco Larrey de la Ibiza Marathon, Juan José Planells, de la Vuelta a Ibiza MTB i la Vuelta Cicloturista, Matías Navas, de la Ibiza Trail Maratón i Andoni València de la Ibiza Half Triathlon i el Triatlón de Ibiza. A més, han estat presents atletes com Martin Fiz, campió d'Europa i de l'Món en els anys 90, l'atleta Tama Sanfabio, campiona d'Espanya de Marató i el dues vegades subcampió del Món de Duatló, Javi García.

La presentació, que ha conduït la periodista i presentadora Mónica Martinez, s'ha realitzat davant nombrosos esportistes eivissencs desplaçats a València per córrer la marató de la ciutat del Túria amb l'objectiu que aquestes proves esportives d'Eivissa siguin un eix fonamental en la promoció turística de l'illa associada a experiències en família i a estils de vida saludables.

El conseller d'esports creu que agrupar la promoció de les millors proves esportives d'Eivissa reportarà grans beneficis a l'illa: "Per esdeveniments esportius a l'aire lliure, Eivissa, pel seu paisatge i les condicions mediambientals i climatològiques del territori, és el millor escenari mundial per a la celebració d'aquests esdeveniments. Eivissa aposta fermament pels esdeveniments i el turisme esportiu com a nou model de desestacionalització perquè ciutadans de tot el món s'animin a visitar l'illa els 365 dies de l'any".

Un dels grans èxits d'aquestes vuit proves és la quantitat de públic que atrauen l'illa fora de la temporada. Els milers de participants que visiten Eivissa per gaudir de l'esport viatgen habitualment des del continent europeu amb les seves famílies, fet que suposa una presència de visitants encara més gran.

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es