Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

La conferència d'Amelia Tiganus tanca les activitats del Consell Insular pel 25-N

tornar Imprimir

031219 Amelia Tiganus

El Consell reprèn la Comissió Interdisciplinar de Violència de Gènere, després de diversos anys aturada

L'activista feminista Amelia Tiganus oferirà aquest dijous 5 de desembre a les 18h, a la sala de plens del Consell d'Eivissa una conferència amb el títol "¿Es posible vivir sin violencia sexual conviviendo con la pornografía y la prostitución?". Aquesta conferència tanca el programa d'accions i activitats que el departament de Benestar Social ha organitzat enguany per commemorar el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència Contra la Dona.

Amelia Tiganus va ser captada als 13 anys per una xarxa de prostitució al seu país natal, Romania, i va exercir-la a Espanya fins que fa 12 anys va aconseguir sortir d'aquesta situació. Es va fer membre del Moviment Abolicionista del País Basc i des de llavors ofereix conferències on explica la seva experiència.

Comissió Interdisciplinar de Violència de Gènere

D'altra banda, les activitats del Consell Insular d'Eivissa pel Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, han permès que aquesta passada setmana es reunís la Comissió Interdisciplinar de Violència de Gènere de l'illa d'Eivissa, convocada pel Consell després de diversos anys d'inactivitat, i que va comptar amb la participació de la consellera de Benestar Social i Recursos Humans, Carolina Escandell, el director insular Santiago Marí i personal de l'Oficina de la Dona. També hi va participar el jutge degà d'Eivissa, Juan Carlos Torres, el director insular de l'Administració de l'Estat, Enrique Sánchez, representants de la Policia Local de Santa Eulària des Riu, de l'Institut Balear de la Dona, Serveis Socials i d'Igualtat de tots els ajuntaments de l'illa.

En aquesta trobada es van presentar les dades de l'Oficina de la Dona i es va establir un calendari de reunions per mantenir activa aquesta comissió. A més, es varen presentar diferents propostes de millora per la coordinació entre els diferents agents implicats i per l'atenció a les dones i fills víctimes de violència de gènere.

En aquest darrer sentit, es va plantejar la creació d'una base de dades que informi de les activitats de sensibilització i prevenció que es duen a terme especialment dirigits a infants i a joves, per tal que no es solapin esforços, i es van establir diferents possibilitats per millorar la derivació entre serveis, per tal d'evitar la revictimització de les dones ateses. 

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es