Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

Curs de conservació i construcció de paret seca aquest divendres i dissabte a Forada

tornar Imprimir

Façana Consell

El departament de Medi Rural i Marí del Consell d'Eivissa ha organitzat, dins del programa d'actes de les festes de Forada 2019, un curs de conservació i construcció de paret seca impartit per Vicent Marí, mestre de paret.

El curs, que és gratuït i no requereix inscripció prèvia, tindrà lloc aquest divendres 13 de desembre a les 16 hores i el dissabte 14 de desembre a les 10 hores, al Centre Social de Forada com a punt de trobada.

L'art de construcció de paret seca al Mediterrani va ser inclosa a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat ara fa un any, el 28 de novembre de 2018.

La paret seca és una construcció tradicional del camp eivissenc i profundament arrelat al món agrari mediterrani com a mesura per guanyar terra cultivable i evitar els danys dels aiguats típics del nostre clima. Més enllà del valor paisatgístic i patrimonial juga un paper fonamental en la conservació del sòl en terres amb pendent i de lluita contra l'erosió. L'abandonament del camp i la manca de conservació de les parets porta a la progressiva degradació de les parets i incrementa el risc d'erosió. Per això és fonamental fomentar la pràctica per a conservar i preservar les parets seques tradicionals i la seva imatge, a més de reduir el risc d'erosió i de pèrdua de sòl. A l'activitat es continuarà amb la restauració d'una paret de partió adjacent a la carretera de gran bellesa i que està en procés de degradació i que l'any passat ja va ser objecte d'un primer taller.

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es