Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

L'exposició 'Ara fa cinquanta anys' fa una mirada enrere i recull la història recent d'Eivissa

tornar Imprimir

181219 Ara fa 50 anys

El director insular de Cultura i Patrimoni, Miquel Costa, juntament amb la directora de l'Arxiu d'Imatge i So, Lina Sansano, i el director de la Universitat Oberta per a Majors de Balears, Antoni Gamundi, han presentat l'exposició 'Ara fa cinquanta anys', un projecte cultural conjunt de l'Arxiu i la UOM a través del qual els alumnes de la Universitat per majors han aportat imatges i històries locals, familiars i personals, fent un recull de la història recent d'Eivissa.

Costa ha explicat que aquesta mostra estarà oberta a Sa Nostra Sala, sala de cultura i d'exposicions del Consell Insular d'Eivissa, des d'aquest dijous 19 de desembre fins al 21 de febrer de 2020, amb la previsió també de poder organitzar alguna conferència, xerrada i projecció durant el mes de gener. "Aquesta mostra d'imatges i d'històries volta entorn tres temes principals: famílies i nissagues d'Eivissa, negocis i oficis tradicionals i esdeveniments, oci, esports, cultura i educació. Una oportunitat fantàstica per recuperar la nostra història recent i posar-la en valor"

Lina Sansano, com a directora de l'Arxiu d'Imatge i So ha organitzat i comissariat aquesta mostra, seguint els records i les històries explicades pels alumnes que voluntàriament ha volgut participar, portant imatges personals, familiars i d'àmbit local i, a través de les imatges, ha explicat els seus records, les seves vivències. "Més que parlar d'una exposició de temes històrics, parlam d'una mostra d'imatges i retalls d'històries, records i vivències personals i familiars. Es tracta per tant d'històries passades pel sedàs de la memòria i també dels sentiments, especialment de l'enyorança, i sobretot de la constatació de l'important canvi econòmic i sociològic que s'ha produït aquests darrers cinquanta anys", ha assenyalat Sansano.

Imatges de bàsquet femení al final dels 50, o l'origen i impuls d'un esport com el tir amb arc a Eivissa, que ha arribat a tenir membres olímpics o, el record de la formació de la tuna estudiantil, o el grup musical Els Amics, o l'origen i evolució d'una casa familiar que passa a ser pensió, després hostal, per acabar sent un hotel, avui propietat d'un famós futbolista internacional, són algunes dels records que es podran veure a aquesta mostra.

El director de la UOM Balears, Antoni Gamundi ha explicat que ha estat i és una experiència "summament enriquidora, per uns i per altres, i sobretot hem de posar de manifest la voluntat de participació i de voler transmetre els records i els seus coneixements, per part dels alumnes de la UOM d'Eivissa, sempre tan actius i engrescats, als qui hem d'agrair haver participat en aquest projecte comú, atès que sense ells, aquesta exposició no s'hagués pogut fer".

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa
av. d'Espanya 49 . 07800 Eivissa - Illes Balears (Espanya) Telèfon: 971 19 59 00 · oac@conselldeivissa.es