Consell Insular d'Eivissa

www.conselldeivissa.es

Cloenda de les Jornades Gastronòmiques de tardor 'Eivissa Sabor'

tornar Imprimir

181219 Sabors

El director insular de Turisme, Juan Miguel Costa, el director insular de Medi Rural i Marí, Joan Marí i el president de Pimeef Restauració, Joan Riera, han clausurat aquest matí la XIII edició de les jornades gastronòmiques Eivissa Sabor, que s'han desenvolupat des el 31 d'octubre fins al 5 de desembre i en què han participat un total de 51 restaurants de tota l'illa, en el marc d'un conjunt d'esdeveniments en que han estat protagonistes la cuina tradicional de l'illa i també productes com el oli, el safrà, la sobrassada o el formatge que es produeixen a l'illa.

El director insular de Turisme, Juan Miguel Costa, ha destacat que "el rècord de participació en aquestes jornades amb 51 restaurants i propostes d'elevada qualitat, el que demostra que Eivissa està oberta els 365 dies de l'any. Hem d'aprofitar la nostra oferta gastronòmica, que es diferencia de la de qualsevol altre destí, i posar en valor el producte local perquè tingui la visibilitat que li correspon per la seva extraordinària qualitat".

Després de fer una crida a la unió de restauradors i productors, Costa ha afirmat que "han d'anar cada vegada més que mai de la mà. Tenim un producte local d'una qualitat extraordinària; una tradició culinària que ens diferencien de qualsevol destinació turística del món i també empresaris valents i decidits, a més d'una nova fornada de gent jove i preparada, tant ramaders, com agricultors, que estan treballant el camp amb la mateixa passió i la mateixa il·lusió que ho feien els nostres avis".

El director de Turisme ha afegit que "des del Consell Insular d'Eivissa tenim la voluntat ferma de donar suport a tots aquests sectors, ja que a l'illa tenim els ingredients necessaris per impulsar entre tots el producte quilòmetre zero".

En aquest context ha animat a "restauradors i hotelers a que se sentin orgullosos de tenir en els seus establiments els productes d'Eivissa i que els consumidors finals també els valorin com a autèntiques joies gastronòmiques".

Per la seva banda, el director insular de Medi Rural i Marí ha subratllat "el gran èxit de les activitats i les visites, que han registrat aforament complet, i que han permès descobrir el treball que realitzen els productors en el seu entorn i posar-los cara a cada un d'ells en l'enorme esforç que realitzen per portar a les taules dels restaurants productes excel·lents".

Mari ha agraït la participació i la posada de valor de "la importància del producte local per tot el que representa i la necessitat de mantenir aquest llegat per a les futures generacions a Eivissa. Existeixen iniciatives de el sector agrari molt interessants amb joves emprenedors que volen mantenir i en alguns i en alguns casos recuperar explotacions agràries".

Finalment, el president de PIMEEF Restauració ha afirmat que "aquestes jornades posen en valor la riquesa de la gastronomia de l'illa a l'hivern, amb gran varietat de restaurants en tots els municipis, el que demostren que Eivissa és un destí gastronòmic en alça tot l'any".

 

Compartir:

Proposam

© Consell d'Eivissa

Consell Insular d'Eivissa

Se produjo un error al procesar su petición.